Mandate de arestare pentru contrabandiștii de țigări! Poliţistul Tismănaru, sub control judiciar

754

O parte a persoanelor care au fost reținute la sfârșitul săptămânii trecute într-un dosar de contrabandă cu țigări aduse ilegal din Serbia vor sta în perioada următoare în spatele gratiilor, după ce instanța de judecată a admis solicitarea procurorilor de a le aresta preventiv. Judecătoria Motru a dispus ca mandate de arestare preventivă valabile de sâmbătă pentru 30 de zile să fie emise pentru Valentin Stănescu, Ion Ticuș, Claudiu Moruz și Mariana Matei, alte trei persoane urmând să stea în arest la domiciliu. Acestea sunt Ion Matei, Dănuț Drugă și Marian Codreanu, primii doi fiind din Târgu-Jiu, iar celălalt din Rovinari.
În dosar procurorii din Motru au cerut arestarea preventivă și a altor persoane, inclusiv a unui polițist din Tismana, dar instanța a dispus doar măsura controlului judiciar pentru cei în cauză, decizia de acum nefiind însă una finală, ea putând fi contestată. “Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar prev. de art. 202 alin. 3 lit. b C.proc.pen. faţă de inculpaţii: Cergan Darius, Stoica Iulian Alin, Vucescu Basarabă Ionel, Enache Ioana, Buzurin Viorel, Ticuş Ion, Moruz Claudiu şi Tismănaru Victor”, cei în cauză trebuind să fie permanent de acum încolo la dispoziția autorităților judiciare.
judecatoria motruÎn dosarul respectiv polițiștii gorjeni au efectuat joia trecută peste 20 de percheziții domiciliare în Gorj, Mehedinți și Timiș, persoanele menționate mai sus fiind reținute pentru 24 de ore. Ele sunt acuzate că au creat un prejudiciu de 1,5 milioane de lei prin introducerea ilegală în țară a unor cantități mari de țigarete sârbești, pe care le vindeau ulterior pe piața neagră. În rețea era implicat și polițistul din Tismana, cel la domiciliul căruia anchetatorii au descoperit un depozit de marfă de contrabandă, agentul încercând astfel să facă rost de un ban în plus și să își ajute și prietenii din rețeaua destructurată acum.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here