Managerii de spitale din Gorj au scăpat de controlul de la minister

357

SpitalulConducerea Ministerului Sănătăţii a decis recent revocarea din funcţie a 21 manageri de spitale din ţară şi a 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică la nivel naţional,

în urma unui control efectuat de către o comisie constituită prin ordin al ministrului Sănătăţii. Printre cei demişi nu se află manageri din judeţul Gorj deşi controlul s-a vehiculat că ar fi avut conotaţii politice iar actualii directorii de spitale din judeţul nostru îşi aşteaptă oricum înlocuirea din funcţii.

Activitatea managerială a directorilor coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti a fost evaluată de către o comisie constituită prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr.1228 din 7 octombrie, informează, Ministerul Sănătăţii (MS). În urma controlului, au fost revocaţi din funcţie directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Caraş – Severin, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Suceava, Tulcea, Vrancea. Aceştia au fost înlocuiţi cu directori coordonatori interimari, până la ocuparea posturilor prin concurs.
Cei 21 de manageri de spitale înlocuiţi din funcţie ocupau temporar funcţia, fiind interimari, arată MS. Astfel, MS arată că unii dintre cei înlocuiţi nu respectau Ordonanţa 69/2009 care prevede că managerii spitalelor clinice trebuie să fie cadre medicale, iar în alte cazuri este vorba despre persoane repuse în funcţie după ce au fost eliberate abuziv. În cazul majorităţii managerilor însă, au fost făcute sesizări atât din partea sindicatelor, cât şi din partea personalului medical conform cărora programul de management prezentat la numirea în funcţie nu a fost respectat.
Managerii de spitale din Gorj au fost ocoliţi de aceste schimbări deşi noii directori din sănătate s-au prezentat joi la Bucureşti pentru susţinerea proiectelor de management. Gheorghe Cocină s-a prezentat la susţinerea proiectului pentru Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here