Mâine se stabilește țintarul în Liga a 3-a

502

După ce Federația Română de Fotbal a încercat să pună ordine în noua ediție de campionat la nivelul ligii a 2-a, mâine, la sediul federației va avea loc întâlnirea pentru stabilirea calendarului și pentru al treilea eșalon al fotbalului românesc.
Gorjul a mai pierdut o reprezentantă începând cu ediția de campionat 2015-2016 după ce Știința Turceni s-a desființat. În acest moment, doar echipa a doua a Pandurilor și Minerul Motru mai reprezintă județul nostru în această competiție, însă nici pentru aceste grupări nu este deloc ușor.
Minerul Motru s-a înscris în campionat, deși a terminat sezonul trecut cu o neprezentare la un meci de pe propriul teren, lipsa resurselor financiare punând-o în imposibilitatea de a plăti baremurile pentru arbitri și reciprocitatea în privința cazării oaspeților. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult de atunci, dar există la Motru unele promisiuni din partea primăriei care l-au făcut pe directorul sportiv Mihai Cernica să spere într-o soartă mai bună a echipei.
Pandurii II se află și ea într-un moment delicat. Acesta nu este legat de finanțare, acolo unde, cel puțin până acum s-au găsit mereu banii necesari unei funcționări la nivelul decenței, ci de locul în care echipa va juca și se va pregăti în acest sezon. Încă din returul campionatului trecut, Pandurii II a plecat de la Târgu-Jiu pentru meciurile de pe teren propriu și pentru o parte din antrenamente, acestea disputându-se la Rovinari. Și în acest sezon se va juca tot la Rovinari, iar antrenamentele vor fi împărțite la Târgu Jiu, terenul 3 și sala de forță, și Rovinari, fie pe terenul principal, fie pe cel sintetic, atunci când vremea va fi mai rea.
Ambele echipe gorjene din Liga a 3-a vor porni în noua ediție de campionat cu staff-uri tehnice noi. Pandurii II l-a luat pe Claudiu Mocioi de la Motru, ceea ce a condus la o mutare și pe banca Minerului, acolo unde conducerea echipei motrene a apelat la Ion Alecu. Lângă Mocioi, pe banca pandurilor mici, va lua loc secundul Cristi Popescu. Mocioi și Costi Popescu au luat locul în această vară echipei formate din Adrian Bogoi și Sorin Vintilescu, un cuplu forțat de conducerea clubului târgujian să renunțe, deși Bogoi mai avea contract și pentru acest an.
Revenind la stabilirea țintarului pentru Liga a 3-a, în sezonul 2015-2016 campionatul la acest nivel va avea forma a cinci serii dintre care patru au la această oră câte 15 echipe, una singură având 16 echipe. Este foarte posibil ca la întâlnirea de mâine să se ia act de noi retrageri, unele echipe fiind în pragul colapsului financiar. Seria a IV-a, în care au fost repartizate și în acest an echipele gorjene, va avea la start 15 formații, cinci dintre ele fiind nou promovate în acest eșalon.

Componența Seriei a IV-a (15 echipe):
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
Naţional Sebiş
CSM Lugoj
Millenium Giarmata
Pandurii Lignitul II Târgu Jiu
ACSO Filiaşi
CS Ineu
FC Hunedoara
Minerul Motru
Metalurgistul Cugir
ASU Politehnica Timişoara*
Cetate Deva*
CS Măgura Cisnădie*
Performanţa Ighiu*
CSU II Craiova*
*echipe nou promovate în liga a 3-a
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here