Mai începe o anchetă – Munţi de gunoaie îngropate la Jupâneşti pe un teren închiriat de primar!!!

403
vlcsnap-2010-04-28-16h31m22s197Descoperire şocantă făcută ieri pe un teren viran de la marginea comunei Jupâneşti, unde zeci de tone de gunoi menajer au fost băgate acum circa două luni la două palme sub pământ pentru a li se pierde urma. Interesant este că terenul a fost închiriat chiar de către edilul localităţii, care ieri a lipsit de la faimoasa descoperire, după ce, luni, la suprafaţă ieşeau câteva sute de saci cu deşeuri, îngropaţi însă într-o altă locaţie.

Mai mulţi localnici, precum şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Gorj şi ai Prefecturii Gorj au asistat ieri la descoperirea a câtorva mii de saci de gunoi, peste care fusese pus pământ, în operaţiunea respectivă fiind folosit un buldozer al Primăriei Jupâneşti. Consilierul local Cristi Scurtu a fost cel care în ultimele zile a agitat apele pe acest subiect, el fiind convins că la marginea satului Vidin pădurea nu pute, la propriu, degeaba. De fapt, în locul cu pricina, sacii cu gunoi nu au fost îngropaţi prea bine astă iarnă, iar acum, odată cu încălzirea vremii, mirosul pestilenţial s-a făcut simţit în atmosferă. „Nu avea cine să arunce gunoiul aici, ambalat în saci negri, la fel ca şi cei pe care i-a împărţit Primăria la cetăţeni în urmă cu câteva luni. E clar că cei de la Primărie nu au mai dus gunoiul la groapa de la Târgu-Jiu, aşa cum aveau contract, şi atunci s-au gândit să-l depoziteze aici pentru diferite interese ale lor”, spune Scurtu.
Descoperirea de ieri se produce la două zile după ce pe raza aceleiaşi localităţi a mai fost găsită o groapă, de dimensiuni mai mici, în care fuseseră aruncaţi saci cu gunoi menajer, peste care a fost pus pământ. Primarul comunei, Petre Guşiţă, a lipsit de la operaţiunea respectivă, acesta declarând telefonic doar că nu are nicio legătură cu gunoiul îngropat în sol. Edilul declară chiar că îl suspectează pe consilierul local care l-a denunţat la Garda de Mediu de faptul că ar fi ştiut din timp despre faptul că gunoiul este îngropat la marginea localităţii şi nu l-a anunţat pe el, ca autoritate locală. „Dacă ştia despre acest lucru şi mie nu mi-a spus nimic, nu-i normal să-l suspectez. Pot să cred că domnul consilier are o legătură cu gunoiul de acolo, nu mă împiedică nimic să fac lucrul acesta. Chiar şi eu sunt interesat să aflu cum a ajuns atâta cantitate de gunoi la doi metri sub pământ, când, de fapt, ea trebuia să se afle în depozitul de la Târgu-Jiu”, spune edilul.
Reprezentanţi ai Prefecturii Gorj au precizat că, în urma descoperirii de miercuri, Corpul de Control al Instituţie Prefectului va deschide o anchetă pentru a stabili cum este organizat şi cum funcţionează Serviciul de Salubritate din cadrul Primăriei Jupâneşti, Serviciul respectiv fiind finanţat cu fonduri europene nerambursabile. Garda de Mediu va aplica, de asemenea, amenzi, una pe numele Primăriei Jupâneşti, pentru groapa mai mică descoperită luni, şi una pentru groapa de ieri, care îi va fi dată direct lui Petre Guşiţă, ca persoană fizică şi proprietar prin închiriere al terenului pe care a fost format depozitul ilegal de gunoaie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here