Machiajul sănătos pentru ochi

471

machiaj ochiDe câte ori când te machiezi, te şi gândeşti la ce e mai bine pentru ochii, buzele şi pielea ta, sau aplici pe faţă orice ai crede că te face sa arăţi aşa cum îţi doreşti? Prin tehnica de machiaj vrem să arătăm cât mai bine, dar nu ţinem seama că nu întotdeauna ce arată minunat este şi sănătos.

Ochii sunt organe foarte sensibile şi trebuie să le acordăm atenţie şi grijă sporită, de la demachiere până la felul în care îi acoperim cu farduri. Infecţiile şi iritaţiile oculare sunt deranjante şi nu e tocmai bine să ţi le faci cu mâna ta.

Sfaturi pentru a machia sănătos ochii:

Fardurile şi creionul dermatograf trebuie aplicate puţin mai sus de linia genelor. În acest mod, riscul de contaminare a ochiului cu numeroase bacterii sau substanţe alergene este destul de mic.

Măcar o dată pe săptămână, curăţă bine cu apă aplicatorul de fard şi usucă-l prin apăsare într-un şerveţel.

Când ai ochii iritaţi, foloseşte mascara numai pe vârful genelor.

Dacă ai avut de-a face cu o infecţie la ochi, schimbă toate produsele cosmetice. În mod sigur, au fost toate contaminate.

Când ai ochii extrem de obosiţi, nu sunt recomandate fardurile arămii, maroniu-roşcate şi roşii, deoarece acestea sunt culori care evidenţiază şi mai mult acest „neajuns” trecător.

Pentru început demachiază ochii cu un disc cosmetic impregnat în apă minerală şi înlătură restul fardului cu un demachiant destinat pentru ochi.

Demachierea trebuie făcută prin mişcări lejere şi cu o apăsare redusă.

Nu te machia când ai ochii inflamaţi. Dacă simţi o iritare cât de mică, aplică doar mascara incoloră, fiind fardul cel mai puţin agresiv.

Cristina Răscol

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here