Lyra Gorjului, concert extraordinar la Biserica „Sfinţii Apostoli”

458

La sfârşitul acestei săptămâni, Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului” va susţine un concert extraordinar la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Târgu-Jiu. Evenimentul are loc duminică seara, începând cu ora 19:00. Au fost alese piese sacre, aparţinând unor compozitori celebri: Vivaldi, Mozart, Bach, Beethoven. Dirijor va fi Andreas Mihăiţă. Va fi prezentă şi solista Daniela Popescu.

Duminică seara, iubitorii de cultură vor avea posibilitatea de urmări un concert extraordinar al Lyrei Gorjului. „Evenimentul nostru face parte din manifestările dedicate jubileului de 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”. Duminică se vor împlini 75 de ani de când o mare de oameni a participat la procesiunea în cursul căreia la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Târgu-Jiu, târnosită cu un an înainte, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi în primul război mondial. De aceea, acum, în aceeaşi zi, Şcoala Populară de Artă vă propune un concert extraordinar dedicat marelui meşter gorjean „Constantin Brâncuşi”, care va avea loc în Biserica „Sfinţii Apostoli” din Târgu-Jiu, duminică de la orele 19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Concert sacru
Dirijorul şi pianistul Andreas Mihăiţă a explicat cum au fost alese piesele pentru concertul de duminică. „Vă invit la acest concert, care prin natura repertoriului este sacru, prin natura sa. Am ales acest repertoriu pentru că este o locaţie deosebită: Biserica „Sfinţii Apostoli”. Piesele sunt alese de aşa natură încât să fie apropiate ca scriitură, să nu fie diferenţă foarte mare, să fie plăcută oricărui tip de ureche.
Vom interpreta Vivaldi, Mozart şi Bach. După acest concert orchestral voi interpreta şi o sonată pentru pian: „Sonata Lunii”, care după poveste este o piesă foarte tristă. Toate piesele sunt alese pentru a da o anumită sacralitate acestui moment. Vom colabora şi cu solista Daniela Popescu. Sper că tot ce veţi asculta vă va ţine aproape de noi”, a explicat Andreas Mihăiţă.
Preţul unui bilet este 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi, studenţi, şomeri şi pensionari.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here