Lupta pentru titlu se ascute, Pandurii și Steaua vor primul loc / Duel încins

642

Pandurii caută drumul spre primul loc, fie el și provizoriu, însă trebuie să învingă tocmai campioana en-titre, pe Steaua. Meciul se anunță încins, mai ales după seria de declarații date, ieri, de cei doi tehnicieni.

Înaintea rundei a patra din play-off, Pandurii și Steaua se află la egalitate de puncte și la trei lungimi în spatele liderului, Astra. Un succes la Severin pentru oricare dintre combatante, coroborat însă cu un eșec al Astrei în Groapă, ar produce o schimbare de lider în Liga 1, iar Pandurii și Steaua dorindu-și cu ardoare să treacă în fotoliul de lider. Steaua nu a avut ocazia în acest sezon să fie lider, iar Pandurii a stat în fruntea clasamentului doar în prima etapă, Astra fiind echipa care a pus stăpânire pe primul loc în etapa a 7-a, din 12 august fiind în permanență lider în Liga 1.
“E adevărat că, în cazul unei victorii am putea urca pe primul loc și ar putea fi o poziție temporară pentru că depindem și de rezultatul celor de la Astra, dar targetul nostru principal nu este ca acum să urcăm pe primul loc, ci să adunăm puncte. Dacă se poate, cele trei puncte, chiar dacă jocul rezultatelor nu ne va menține pe primul loc și după jocul din Ștefan cel Mare, Dinamo – Astra. Contează mai puțin, important este că avem șansa să urcăm în clasament, că după 30 de etape avem șansa de a fi în fața Stelei, echipa campioană, cu trei puncte, ceea ce în economia perioadei următoare înseamnă foarte mult. Nu în ultimul rând, înseamnă că putem să abordăm apoi meciul de la Astra, din etapa viitoare, de pe o poziție și cu un moral destul de bun. Cel puțin de pe latura sportivă, dacă nu și pe parte materială”, a declarat Edi Iordănescu despre oportunitatea Pandurilor de a urca, fie și pentru două zile, pe primul loc. Pe de altă parte, antrenorul oaspeților nu-și ascunde dorința de a urca încă după acest meci pe primul loc: “Dacă vom ajunge pe primul loc, va fi greu pentru adversarele noastre să treacă de noi. Noi știm să gestionăm situația când suntem pe primul loc. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul. Vrem să ajungem cât mai repede pe primul loc!”, spune Laurențiu Reghecampf.

Edi, în tribună
Cei doi tehnicieni nu se vor intersecta pe terenul de joc. Reghecampf va înfrunta pentru prima dată în acest sezon Pandurii, în meciurile din sezonul regulat pe bancă fiind Mirel Rădoi, în vreme ce Edi Iordănescu, după eliminarea din Groapă, va trebui să stea în tribună: “Ne va fi foarte greu să ajutăm echipa așa cum ne-am dori. Încercăm să pregătim echipa cât mai bine, să anticipăm jocul și orice fel de scenariu ar putea să apară pe parcursul jocului, să pregătim echipa pentru asta și să vedem în ce măsură putem să intervenim în timpul jocului și în momentul de pauză”, a mai declarat antrenorul Pandurilor. Echipa gorjeană este pentru a patra oară în postura de a-și vedea antrenorul principal suspendat, de fiecare dată Edi Iordănescu primind câte două etape de suspendare. În cele șase jocuri disputate cu antrenorul în tribună, Pandurii nu a pierdut, dar antrenorul nu crede că echipei îi e mai bine fără tehnician pe bancă: “Dacă echipa n-ar pierde cu mine suspendat, aș sta numai în tribună. Cred că ne păcălim un pic, și cu mine fiind în joc, Pandurii tot a câștigat. Aș putea să stau și acasă și să câștige echipa. Asta înseamnă că ne facem bine treaba și am jucători valoroși. Mă bucură faptul că ei au fost conectați cât eu am fost acolo, sus, și știu că nefiind alături de ei, crește puțin nivelul de concentrare. Fiind lângă ei, simt un confort, nefiind există, poate, o teamă în plus și strâng rândurile și mai tare”, a mai spus Iordănescu junior.

Contre în declarații
Obișnuit cu lupta pentru trofee, care se duce de foarte multe ori și dincolo de teren, Reghecampf a “mușcat” cu 24 de ore înainte de joc spunând că antrenorul târgujienilor se plânge mult, ceea ce nu ar fi fair-play: “Eu nu cred că sunt probleme la Pandurii. Edi Iordănescu vorbește mult. Mereu când sunt meciuri importante, el se plânge de problemele de la echipă. Se plânge de arbitri și de salarii, iar eu nu cred că este fair-play să facă asta. Eu ce să mai zic de meciurile celor de la Pandurii? Ar trebui să mă îngrijorez și să nu mă mai prezint la meci. În Liga 1 sunt multe probleme, la toate echipele, dar trebuie să fie fair-play”, a declarat antrenorul Stelei. Replica lui Iordănescu nu s-a lăsat așteptată prea mult, antrenorul Pandurilor menționând că nu este treaba lui Reghecampf să discute despre treburile interne ale echipei gorjene: “Eu nu am comentat niciodată ce face sau zice Laurențiu Reghecampf pentru că nu e treaba mea și simplu, pentru că nu mă interesează. Uneori el vorbește mai mult decât trebuie și despre ce nu trebuie. Eu nu am comentat despre Steaua sau situația de la Steaua, ci despre echipa mea și nu cred că e problema lui ce se întâmplă la noi în echipă. Ar trebui să ofere mai mult respect așa cum eu i-l ofer lui și să nu mai vorbească despre mine și echipa mea pentru că nu are dreptul”, a fost reacția antrenorului Pandurilor la “înțepăturile” lui Reghecampf.

Pandurii Târgu Jiu – Steaua București
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 21:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Vasiljevic, Acsinte – Mrzljak, Ropotan – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here