Lupta dintre DNA și fostul manager al CEO continuă, la Curtea de Apel Craiova

516

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au luat o nouă decizie, după ce magistrații de la Tribunalul Gorj au revocat, luni, măsura controlului judiciar, dispusă în timpul cercetărilor în cazul celor trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia: Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu. ”Am primit minuta. O să depunem contestație. Colegii mei au decis să depună contestație”, a precizat pentru Gorjeanul, Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA. Hotărârea definitivă va fi stabilită la Curtea de Apel Craiova, însă termenul nu a fost fixat deocamdată. Până atunci, toți cei trei inculpați vor rămâne sub control judiciar. Laurențiu Ciobotărică este obligat, printre altele, să nu revină în fruntea companiei, iar Dorina Jianu să nu conducă Direcția Juridică și Guvernanță Corporatistă.”Dispune ca inculpatul Ciobotarică Ion Laurențiu, pe durata măsurii controlului judiciar, să nu exercite activitatea în exercitarea căreia este acuzat că ar fi săvârșit infracţiunea, si anume director general al Complexului Energetic Oltenia SA Târgu-Jiu.

jianuInculpata Jianu Dorina, pe durata măsurii controlului judiciar, să nu exercite activitatea în exercitarea căreia este acuzata că ar fi săvârșit infracțiunea, și anume director Direcţia Legislaţie si Guvernanță Corporativă în cadrul Complexului Energetic Oltenia SA Târgu-Jiu. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Antonie Daniel, pe o durată de 60 de zile”, au decis judecătorii Curții de Apel Craiova, pe 31 mai, înainte ca procurorii să finalizeze cercetările, măsura fiind revocată, ieri, la Tribunalul Gorj, de magistratul de caz. Între timp, și reprezentanții CEO au formulat o contestație la executare, în baza articolului 598, din Noul Cod de Procedură Penală, solicitând lămuriri cu privire la hotărârea instanței. O decizie în acest caz va fi luată pe 17 iunie, la ora 11.00. Laurențiu Ciobotărică a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de Dorina Jianu, fosta șefă a Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, acuzată de complicitate la această faptă și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere.

antonie_insSuspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice. Cei trei au refuzat să facă prea multe declarații pe holurile instanței. Jianu și Antonie au spus totuși că sunt nevinovați. ”Nu dau declarații. Nu fac comentarii. E o cercetare”, a susținut, la rândul său, directorul Diviziei Financiare, Laurențiu Ciobotărică. Acesta a fost numit, de către Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, manager interimar al companiei producătoare de energie electrică şi cărbune, în luna decembrie a anului trecut. La începutul acestei luni, Ionel Ilie a fost desemnat noul şef al Complexului Energetic Oltenia. Directorul Diviziei Energetice a preluat toate atribuţiile de manager general, înlocuindu-l pe Laurenţiu Ciobotărică, care a rămas şef al Diviziei Financiare.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here