Luna octombrie, bogată în evenimente culturale

430

Luna octombrie este bogată în evenimente culturale. În cursul acestei luni, judeţul Gorj va găzdui, printre altele, o tabără internaţională de sculptură în lemn, un festival naţional de umor şi un salon internaţional de caricatură.

Şirul evenimentelor culturale organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj va debuta cu prima ediţie a Taberei internaţionale de sculptură în lemn „Acasă la Brâncuşi”, ce se va desfăşura în perioada 6 – 12 octombrie, la Peştişani. În perioada 12 – 15 octombrie, CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Fundaţia Culturală ,,Doina” din Rotterdam, Olanda şi Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” va organiza cursuri de dans popular gorjenesc. Pe data de 20 octombrie, la Scoarţa, se va desfăşura simpozionul naţional „Istoricul literar Pompiliu Marcea, fiu al satului Scoarţa”.
Alte două evenimente importante sunt programate în perioada 24 – 27 octombrie, la Târgu-Jiu şi Runcu. Este vorba de cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” şi cea de-a II-a ediţie a Salonului internaţional de caricatură. De asemenea, în perioada 15 – 31 octombrie, va avea loc Salonul European de Artă Modernă de la Gabrovo (Bulgaria), în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări realizate în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale Gorjfest, asigurate de CJCPCT Gorj, şi lucrări realizate în cadrul Taberei internaţionale de ceramică şi sculptură de la Gabrovo (Bulgaria)
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here