Lumină Sfântă de la Ierusalim, în Gorj

472

Credincioşii care au venit la bisericile din judeţ în noaptea de Înviere au putut lua lumină din flacăra sfântă adusă de la Ierusalim pentru prima dată în judeţul Gorj. Pentru prima dată în judeţul nostru, credincioşii gorjeni au luat lumină sfântă adusă chiar de la mormântul mântuitorului de la Ierusalim.

 

O delegaţie de preoţi gorjeni au mers la Bucureşti de unde au luat lumina adusă, sâmbătă seara, de la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Lumina a fost adusă într-o candelă de la Patriarhia Română. Preoţii gorjeni au adus-o la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din centrul municipiului Târgu-Jiu, iar de aici a fost împărţită preoţilor de la alte biserici. Flacăra care apare la Mormântul Sfânt este considerată a fi divină. În fiecare an, în ziua de Paşte, se pogoară o flacără la Sfântul Mormânt. Timp de trei minute, flacăra care aprinde candelele şi lumânările de la biserica din Sfântul Mormânt, este imaterială şi nu arde, putând fi pusă pe orice parte a corpului.

Credincioşii au fost foarte încântaţi că şi de la bisericile din judeţul nostru a putut fi luată lumină sfântă direct de la Ierusalim. În noaptea de Înviere, la Mânăstirile Lainici, Tismana, Polovragi şi Crasna au fost cei mai mulţi credincioşi.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here