Ludovic Orban vrea ”primari aleși de cetățeni” la Târgu-Jiu și Craiova

583

Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că partidul din care face parte va acționa Guvernul în instanță, dacă nu va emite hotărârea privind organizarea alegerilor locale, în orașele în care edilii au candidat la alegerile parlamentare și au câștigat mandate. Acesta susține că ”este o gravă afectare a democrației” ca primării precum cele din Târgu-Jiu și Craiova să fie conduse de persoane care nu au obținut votul cetățenilor.
”Nu este vorba numai de alegeri la Târgu-Jiu, există câteva zeci de localități în țară, cum e și Craiova, unde nu există primari aleși de cetățeni, în care e absolut necesar ca și cetățenii să fie chemați să-și aleagă primarul legitim. Dacă într-un termen rezonabil, Guvernul nu emite hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor, vom acționa pe calea Justiției pentru a-i obliga să facă acest lucru, pentru că este o gravă afectare a democrației în aceste comunități locale, să ții să conducă primăria niște oameni care nu au fost aleși ca și primari, să gestioneze proprietățile comunității, să gestioneze banul public, fără să aibă votul cetățenilor. Este o gravă afectare a principiilor democrației. Ne vom adresa pe calea instanței și, în ultimă instanță dacă refuză, inclusiv putem merge până la a formula plângeri penale împotriva membrilor Guvernului care refuză cu rea credință să organizeze alegeri”, a declarat Ludovic Orban, fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei şi fost prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta s-a deplasat, joi, la Târgu-Jiu pentru a-și anunța candidatura la președinția partidului.
În prezent, Primăria Târgu-Jiu este condusă de fostul viceprimar al instituției, Aurel Popescu, după ce Florin Cârciumaru, fostul edil, care se afla la al cincilea mandat de primar, a obținut, în decembrie 2016, mandatul de senator. Ludovic Orban susține că șanse reale pentru a fi primar ar avea candidatul validat de PNL Gorj, Marcel Romanescu.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here