Lucrurile uzuale care te îmbolnăvesc

422

dus-Suntem ferm convinşi de faptul că duşul zilnic obligatoriu nu face decât să ne păstreze frumoşi şi sănătoşi, că uscătoarele de mâini din toalete sunt total inofensive ori că telefoanele mobile sunt perfect curate pentru că le utilizăm doar noi.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa. Cercetări recente au scos la iveală faptul că germenii şi bacteriile există chiar şi în locurile pe care noi le credem perfect sigure, curate şi igienice.

Cele 4 lucruri foarte periculoase pentru sănătatea ta sunt următoarele:

Duşul

În ultima vreme tot mai multe persoane preferă duşul în locul băilor în cadă, însă studiile realizate de curând au demonstrat că un capăt de duş este plin de bacterii şi că prin spray-erea apei nu face decât să provoace îmbolnăviri.

Academia Naţională de Ştiinţă a publicat un articol care susţine că o treime din duşuri conţin o bacterie numită Avium care atacă sistemul respirator şi provoacă infecţii pulmonare. Pentru a preveni apariţia bacteriei Avium, este recomandat să cureţi periodic capul duşului cu produse de dezinfectare şi eventual să laşi apa să curgă pentru un minut înainte de a intra sub duş.

Uscătoarele de mâini

Uscătoarele pe bază de aer cald sunt contaminate cu bacterii.

Din cauza mediului cald, care ajută la dezvoltarea bacteriilor, uscătoarele de mâini nu sunt deloc sănătoase deoarece pe lângă funcţia de uscare, ele nu fac decât să împrăştie germenii pe mâini. Acest lucru este cauzat de faptul că filtrele nu sunt schimbate sau măcar curăţate şi dezinfectate periodic.

Telefonul mobil

Oamenii de ştiinţă au avertizat că un telefon mobil poate avea mai multe bacterii decât colacul de la toaletă, talpa unui pantof sau clanţa unei uşi.

Acest lucru este cauzat de faptul că telefonul mobil este utilizat tot timpul, fără să te speli în prealabil pe mâini, atunci când eşti în supermarket, la volan, în transportul în comun sau la locul de muncă. Astfel, transferi toţi microbii de pe obiectele atinse, direct pe telefonul mobil.

Pentru a te feri de bacteriile de pe telefonul mobil, încearcă să îl cureţi zilnic cu o dischetă de bumbac îmbibată în puţin alcool medicinal.

ATM-ul de bani

Chiar dacă ziua de salariu este o încântare pentru oricine, ai grijă să îţi dezinfectezi mâinile în cel mai scurt timp după ce ai utilizat un ATM bancar. Acestea sunt atinse zilnic de sute de oameni, ceea ce înseamnă că transferul de bacterii este imens. Acelaşi lucru este valabil şi când vine vorba de bancnote şi fise.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here