Lucrările, realizate doar în procent de 20%! Contractul de finanţare a campusului liceului din Bârseşti, reziliat de municipalitate

494

Consilierii locali din Târgu-Jiu au aprobat luni, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre care prevede rezilierea contractului cu societatea care trebuia să construiască, cu fonduri UE, campusul Grupului Şcolar Agricol din Bârseşti, ca urmare a faptului că primăria nu are posibilitatea să susţină continuarea lucrărilor cu bani de la bugetul local. Campusul trebuia finalizat până la sfârşitul acestui an, potrivit proiectului de finanţare cu fonduri UE, dar este construit acum în proporţie de 20%. Autorităţile speră să reia lucrările atunci când municipalitatea va obţine o finanţare din sursă externă. Până în această lună firmei care lucra la campus i s-a plătit peste un milion şase sute de mii de lei.

Proiectul de la Bârseşti a fost catalogat drept unul cu risc de către ADRSV Oltenia, cu atât mai mult cu cât lucrările trebuiau terminate la jumătatea acestui an. Autorităţile municipale au mai sperat însă într-o minune, încercând să se găsească banii necesari pentru această lucrare până în decembrie. Acum au luat însă decizia să rezilieze contractul şi să caute alte surse de finanţare a acestuia.
“Pentru campusul de la Bârseşti se va rezilia contractul începând cu data de 31 decembrie 2015, întrucât suma care rămâne de finanţat pentru această investiţie este o sumă destul de mare, sumă care nu poate fi susţinută din bugetul local al municipiului Târgu-Jiu în anii care urmează.
Acest lucru s-a datorat faptului că societatea care a câştigat licitaţia nu a avut posibilitatea, din cauza perioadei scurte de timp, să realizeze decât aproximativ 20% din proiectul care trebuia realizat pentru această lucrare. Vor fi achitate sumele care sunt datorate societăţii comerciale care a făcut aceste lucrări, sumele care nu au fost achitate vor fi restituite, urmând ca în anii care urmează să găsim surse de finanţare de la guvern sau surse de finanţare europene, pentru ca proiectul să fie finalizat. Pentru finalizare mai erau necesari aproximativ zece milioane de lei, o sumă destul de mare pentru a fi susţinută de bugetul local”, a precizat, ieri, viceprimarul Aurel Popescu.

campus-barsesti-1Investiţie începută cu stângul
Lucrările la campusul din curtea Grupului Şcolar Bârseşti au început în anul 2007 prin Ministerul Educaţiei, însă investiţia a rămas în scurt timp fără finanţare.
“Proiectul a fost prin Ministerul Educaţiei, undeva în 2007 a fost proiectul promovat, dar la scurt timp a fost o investiţie care a rămas fără finanţare, guvernele din perioada aceea nu au mai finanţat aceste investiţii, ele au fost reluate de către Guvernul Ponta, în schimb perioada de timp rămasă pentru realizarea lor a fost una destul de scurtă şi a făcut imposibilă finalizarea lor până la 31 decembrie 2015. Campusul presupune realizarea unei cantine, a unei săli de sport, săli de clasă, garsoniere pentru cadrele didactice, o sală de conferinţe”, a mai spus viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Dabelea rezistă!
Maria Dabelea, directorul liceului, s-a lăudat recent că lucrarea se va termina chiar dacă era într-un stadiu deloc avansat, anunţând că investiția ar fi putut găzdui, la final, una dintre facultăţile Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Asta din lipsa elevilor care studiază la liceul în cauză. Să nu uităm că şi la adresa conducerii liceului, în ultimii ani, s-au făcut mai multe acuze, Dabelea şi o parte din subalterni fiind acuzaţi de comiterea mai multor fapte care îmbrăcau şi caracter penal. În ciuda sesizărilor, Dabelea, menţinută în funcţia de conducere fără concurs, a rămas la cârma liceului, bifând personal acest insucces legat de oprirea lucrărilor la campusul şcolii.
A.Stoica

5 COMENTARII

  1. nu se va face nimic!!!nu ati vazut CARCIUMARU DIN URSOAIA O LAUDA PESTE TOT,CA ARE MERITE IN ADMINISTRATIE!!!!POI GLICEMIE CE MERITE ARE BAI,CAND TOT CE ESTE ACOLO SA DARAMAT????TOT CE E DE VALOARE A DUS ACASA,AVEM DOVEZI,CUM POTI SA MINTI BA CARCIUMARE ASa????tie nu iti e frica ca o sa ajungi sa iti aducem beutura la puscarie????o sa venim si la tine si la dabelea….de aceea erai tu speriat cand te intrebam de campus?????ca e o bataie de joc????ca tot ce ai facut ,,mai bine due la URSOAIA!!!!

  2. O stire de ultima ora: campusul liceului Barsesti se va muta de la 01.01.2016 la casa doamnei directoare Dabelea la Stanesti si nu va faceti griji pentru ca o parte din liceu deja a fost mutat la doamna acasa cu caruta,tractorul ,etc ,asta pentru ca doamna se gandea ca o sa ii ia finantarea si a mutat din bunurile liceului la ea acasa !

  3. Nu vom avea campus,dar a ramas Dabelea domnule inspector general,domnule primar!Poate e bine sa o lasati sa mai stea , ca pana la urma sa fiti luati toti la pachet,oricum cineva va da socoteala pentru distrugerea acestui liceu,pentru jaful produs in aceasta scoala!Bravo Dabelea ,dar sa stii ca intr-o zi vei ajunge unde iti este locul si noi vom fi acolo sa te,, sprijinim ” sa ajungi mai repede tu si toti acei slugarnici care ati distrus liceul !

  4. nu mai votati aceste jigodii de oameni precum carciumaru,tudor,popescu,astia au distrus liceul agricol barsesti,au mai puso si pe aceasta vaduva dabelea,care a distrus si a luat tot ce se putea si era mai de pret…rusine sa va fie,,,ati distrus tot…carciumare cand mai vii la barsesti cu ce te mai lauzi?????nu ai facut nimic,doar ai luat pamanturile si ale noastre si ale bisericii si ai adus toate mizerile de la liceu ,tot ce ai daramat,in curtea bisericii,,,,,nici acolo nu ai mai avut loc,de aceea nici fieta nu poate face copii!!!

  5. Poi cum sa nu reziste dabelea maria….daca o tine carciumaru cu isfan…la cate a facut…vai de noi…votati l iarasi pe carciumaru sa o tina tot pe sluguta asta care duce banii la partid….puscaria ii mananca….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here