Lucrările la fabrica de gips-carton de la Turceni încep în trei luni

357

Începerea lucrărilor la fabrica de gips-carton de la Turceni a fost amânată de conducerea companiei Siniat România, fosta Lafarge Arcom Gips, pentru luna iunie. Reprezentanţii Siniat anunţaseră la finalul anului trecut că fabrica de la Turceni va fi construită cu începere din luna martie, ca acum să mai amâne demararea investiţiei cu încă trei luni. Siniat România va investi, în acest an, 50 de milioane euro, în această fabrică din Gorj într-o strategie de extindere pe piaţa din Europa de Sud-Est.

Siniat România a achiziţionat 30 de hectare de teren la Turceni pentru construirea acestei fabrici, lucru anunţat încă prima oară cu patru ani în urmă. La finalul lunii octombrie 2012, conducerea Siniat anunţa de altfel că producţia de plăci gips-carton în noua unitate de la Turceni va începe cel mai devreme în ianuarie 2015, lucrările la construcţia fabricii urmând să demareze în martie. Joi însă, directorul general al companiei, Marc Andre Fritsche a anunţat că lucrările de construcţie vor începe abia în iunie, iar fabrica va începe să producă efectiv în 2015. “În 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat România a crescut cu 1,5%, ajungând la o valoare de 97,1 milioane lei. Chiar dacă competiţia la sistemele de gips-carton s-a amplificat în anul 2012, Siniat România şi-a crescut cota de piaţă în România la circa 25%”, a spus Fritsche.
Localnicii din Turceni aşteaptă de câţiva ani construirea acestei fabrici care va crea noi locuri de muncă în localitate.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here