Lucrările la biblioteca din Polovragi, reluate

337

biblioteca polovragi (3)Clădirea care adăposteşte Căminul Cultural, dar şi Biblioteca “Arthur Bădiţa” din Polovragi se află, din nou, în renovare. Deşi lucrările au început în urmă cu mai mult timp, din lipsa fondurilor acestea au fost sistate în urmă cu un an. Acum au fost reluate, realizarea proiectului, care este destul de îndrăzneţ, fiind acum sigură.

Clădirea, care are şi parter şi etaj, adăposteşte atât Căminul Cultural cât şi Biblioteca ce poartă numele poetului Arthur Bădiţa. O clădire veche în care şoarecii îşi fac de cap prin mica încăpere ce adăposteşte biblioteca, şi nu numai. “Avem în jur de 11 mii de volume dar un spaţiu foarte mic. Anul trecut am avut peste 700 de cititori. Vine lumea şi împrumută cărţi. Cu spaţiul avem probleme, dar se vor rezolva”, a declarat Maria Sărdaru, angajat al primăriei. Proiectul este unul ambiţios, fiind vorba despre aproximativ şapte miliarde de lei vechi. Până în prezent a fost realizată izolaţia exterioară, au fost amplasate geamurile termopan iar acoperişul a fost schimbat. “În plan avem trecută şi o anexă ataşată la cămin. A fost deja turnată fundaţia. Va avea tot parter şi etaj, ca şi restul clădirii”, a mai spus Maria Sărdaru.

Bibliotecă şi sală de calculatoare

biblioteca polovragi (5)La parter, în noua anexă, vor fi amenajate vestiare, o bucătărie pentru sala în care se organizează şi nunţi sau petreceri, toalete precum şi centrala proprie. La etaj va fi construită o încăpere nouă, de dimensiuni mai mari, care va adăposti biblioteca localităţii. În sala în care se găseşte acum va fi amenajată o sală cu computere. “Încă nu avem promisiuni pentru aparatură, dar vor vedea la momentul respectiv de unde vom lua câteva calculatoare”, a mai spus reprezentanta primăriei. Şi restul încăperilor vor fi reamenajate şi aduse la standarde europene cu atât mai mult cu cât în Polovragi încă se mai organizează evenimente culturale şi, mai ales copiii, sunt angrenaţi în astfel de manifestări.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here