Lucrările de modernizare lasă fără curent electric cartierul „Minerilor”

445

cabluri-si-stalpiFurnizarea energiei electrice în cartierul Minerilor din Târgu – Jiu va fi întreruptă zilnic în perioada următoare. Acest lucru se va întâmpla datorită lucrărilor de modernizare a reţelelor şi de

îmbunătăţire a nivelului de tensiune.

Potrivit ofiţerului de presă al CEZ Distribuţie, Dan Popescu, „Măsura de întrerupere a energiei se va aplica zilnic în zonele în care se desfăşoară lucrările. CEZ Distribuţie va face toate eforturile pentru a sista furnizarea energiei electrice o perioadă cât mai scurtă de timp şi pentru a asigura furnizarea energiei electrice consumatorilor ce locuiesc în zonele ce nu sunt afectate în mod direct de lucrări”. Pe strada Minerilor se desfăşoară lucrări în care s-a investit foarte mult, adică aproximativ 1 500 000 lei, beneficiari fiind locuitorii din peste 1300 de apartamente. Aceştia vor putea rămâne chiar şi nouă ore pe zi fără curent electric, între orele 08.00 şi 17.00, cel târziu, lucrările desfăşurându-se treptat. La fiecare bloc în parte întreruperile se vor face timp de câteva zile, încercându-se ca, până la sfârşitul lunii, să fie terminate toate lucrările.
Instalaţiile vechi, înlocuite
Instalaţiile electrice sunt înlocuite datorită faptului că starea lor tehnică nu mai este corespunzătoare, vechimea lor spunându-şi cuvântul. Au fost modernizate posturile de transformare şi reţeaua de joasă tensiune, fiind montate echipamente noi. De asemenea au fost înlocuite firidele generale şi din locuinţe se vor scoate contorii şi se vor monta firide de distribuţie cu dispozitive de protecţie la scurtcircuit, suprasarcină, curent de defect şi supratensiuni. Proiectul cuprinde şi refacerea coloanelor de alimentare a consumatorilor şi optimizarea traseelor coloanelor colective şi individuale.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here