Lucrări întârziate pe un drum care leagă Vâlcea de Gorj

623

Un drum judeţean care leagă judeţele Vâlcea de Gorj, continuându-se spre Transalpina, este în prezent afectat de alunecări masive de teren, îngreunându-se astfel executarea lucrărilor de reabilitare ale DJ 665.

DJ 665 Horezu – Vaideeni – Polovragi, este cunoscut drept “drumul Olteniei de sub munte”, se continuă cu Baia de Fier, Novaci şi Transalpina, şi asupra acestuia se execută de ceva timp în lucrări de reabilitare şi modernizare, cu finanţare asigurată din fonduri europene. Aceste lucrări de modernizare sunt întârziate datorită faptului că alunecările de teren au afectat terasamentul drumului aflat în execuţie.
“Este o problemă şi constructorul face chiar minuni pentru a termina la termen acest drum şi pentru a nu apărea probleme de finanţare după 1 ianuarie. Sper să nu fie nevoie de finanţare. Drumul a fost afectat în câteva locuri de alunecări de teren şi termenul de finalizare care era noiembrie în acest an va fi depăşit. Acestea sunt în zona Mariţa spre Polovragi. Drumul este de importanţă capitală, leagă Oltenia de sub munte, zona turistică a Horezului, Vaideeniului de localităţile submontane din Gorj şi de Transalpina”, a declarat, primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă, pentru presa locală din Vâlcea.
DJ 665 din judeţul Gorj, cunoscut drept “drumul de sub munte”, până la limita cu Mariţa, a fost reabilitat tot prin fonduri europene, lucrările fiind încheiate încă de câţiva ani. “La DJ 665 care începe de la Curtişoara şi merge până la Polovragi, au fost executate lucrări de modernizare ce au început din anul 2009 şi s-au încheiat aproximativ în aceeaşi perioadă când cei de la Vâlcea au semnat contractul de finanţare europeană pentru partea lor de drum. Din câte am auzit, termenul de finalizare era luna aceasta, dar cu siguranţă li s-a prelungit termenul din cauza alunecărilor de teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, Oana Paloş.
DJ 665 Horezu – Vaideeni – Polovragi este reabilitat pe fonduri europene, valoarea totală a contractului fiind de 12 milioane euro. Potrivit proiectului, DJ 665 limită judeţul Gorj – Mariţa – Izvorul Rece – Vaideeni – Horezu urma să fie modernizat pe o lungime de 15,63 kilometri având următoarele caracteristici – o platformă a drumului de 8 metri; ziduri de sprijin pe o lungime de 180 metri; 20 podeţe dalate, 31 de podeţe tubulare, 320 podeţe tubulare de intrare în curţi; reabilitarea a două poduri peste Cerna şi Mariţa, de 16 metri respectiv 26 metri. Lucrarea a început în urmă cu doi ani şi trebuia finalizată în noiembrie 2015.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here