Lucrări de canalizare în plină desfăşurare, pe Meteor şi Panduri

422

Lucrările de extindere a reţelei de canalizare continuă la nivelul municipiului Târgu-Jiu. În cartierele Meteor şi Panduri se lucrează intens, termenul de finalizare fiind luna martie 2015. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

Extinderea reţelei de canalizare la nivelul municipiului Târgu-Jiu este unul dintre proiectele cele mai importante ale administraţiei publice locale. Pe strada Panduri se lucrează intens, constructorul dându-şi interesul pentru a respecta termenul prevăzut în contract. „Ne aflăm pe strada Panduri, unul din cele şase puncte de lucru în care constructorul Hidroconstrucţia îşi desfăşoară activitatea în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Târgu-Jiu. Este un contract care iniţial a fost luat prin licitaţie de către Energoconstrucţia şi asociaţii, care în septembrie 2012 a trebuit să fie reziliat din cauza faptului că nu au respectat termenele de execuţie, a fost licitat din nou şi a fost câştigată lucrarea de Hidroconstrucţia”, a precizat Ion Popescu, directorul APAREGIO.

Peste nouă kilometri de canalizare
Şi în cartierul Meteor din Târgu-Jiu se desfăşoară lucrări de extindere a reţelei de canalizare. Ion Popescu, directorul APAREGIO spune că „lucrarea cuprinde extinderea a 9, 5 kilometri de canalizare şi are în vedere preluarea apei uzate din strada Meteor, strada Jiului, Calea Severinului, până la podul de peste râul Şuşiţa din cartierul Tismana, cartierul Luncilor, strada Pandurilor, cu toate străzile colaterale. Apa uzată va fi preluată printr-o staţie de pompare, trimisă peste Jiu într-un cămin şi de acolo condusă până la staţia de epurare. Lucrarea respectivă are o valoare de circa 25 de milioane de lei şi un termen de execuţie de 18 luni, asta însemnând toată partea de reabilitare şi extindere atât pe reţele de apă, cât şi pe reţele de canalizare”.
Termenul de finalizare este martie 2015, după cum a precizat directorul societăţii APAREGIO, constructorul confirmând faptul că acest termen va fi respectat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here