Lucrări de canalizare de 10 milioane de lei în trei cartiere din Târgu-Jiu

650

Municipalitatea a dat startul în urmă cu câteva zile lucrărilor de reabilitare a reţelelor de canalizare din cartierul Debarcader. Investiţia se ridică la circa 3 milioane de lei, fonduri de la bugetul local.

lucrari canalizare (2)Până la sfârşitul acestui an, reţelele de canalizare menajeră şi pluvială din trei cartiere ale municipiului vor fi modernizate în totalitate, investiţiile fiind posibile atât cu fonduri de la bugetul de stat, cât şi cu bani din bugetul local. Lucrări în acest sens au fost deja demarate în cartierul Debarcader. “În această perioadă au început lucrările de reabilitare a infrastructurii în cartierul Debarcader. Este vorba de mai multe obiective care se execută în cadrul programului: înlocuirea reţelei de canalizare menajeră şi a racordului la cele 22 de blocuri, inclusiv căminele de racord la cele 82 de scări de bloc din cartier, plus racordurile la instituţiile aflate în zonă. Pe de altă parte, în paralel cu reabilitarea reţelei de canalizare menajeră, se execută şi înlocuirea reţelei de canalizare pluvială, inclusiv căminele de colectare, iar programul cuprinde şi reabilitarea integrală a străzilor din cartier, de la carosabil, trotuare, borduri, indicatoare rutiere, mobilier urban. Dată fiind complexitatea lucrărilor şi volumul mare de muncă, acestea se execută corelat pe tronsoane astfel încât să se poată asigura circulaţia corespunzătoare în cartier, cu devierea doar pe zonele tronsoanelor aflate în lucru. Lungimea reţelelor de canalizare menajeră şi pluvială este: 3.200 metri liniari de canalizare menajeră şi racorduri şi 2.200 metri liniari canalizarea pluvială”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

lucrari canalizare (1)Start lucrări şi în Griviţei şi Drăgoieni
Tot în următoarea perioadă, lucrări de modernizare a reţelelor de canalizare menajeră şi pluvială vor fi demarate în cartierele Drăgoieni şi Griviţei. “În ceea ce priveşte programul de îmbunătăţire a infrastructurii derulat de municipalitate, în zilele următoare, vor demara lucrările la extinderea canalizării menajere în zona periurbană Drăgoieni. Este vorba de întregul cartier Drăgoieni şi străzile Calea Bucureşti, Petreşti, Aleea Sf. Dumitru, Sf. Dumitru şi Aleea Amaradia. Pe strada Bucureşti se vor executa două colectoare a canalizării menajere astfel încât să se evite intervenţia asupra drumului naţional. Lucrarea este finanţată de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală derulat prin Ministerul Dezvoltării. Tot în această perioadă, zilele trecute a fost încheiat contractul de execuţie pentru reabilitarea canalizării în cartierul Griviţei lucrările urmând a începe tot în perioada imediat următoare.
Investiţia cuprinde reabilitarea canalizării menajere în întreg perimetrul cartierului; este vorba despre 22 blocuri cu un total de 153 de scări de bloc, executându-se pe lângă reabilitarea colectorului de canalizare menajeră, şi racordurile şi căminele de racord la toate scările de bloc”, a precizat reprezentantul municipalităţii.
Pentru toate cele trei obiective de investiţii, valoarea finanţărilor este de puţin peste 10 milioane de lei, din care 5 milioane de lei destinate reabilitărilor din Drăgoieni provin de la bugetul de stat. Intervenţiile pentru modernizarea reţelelor de canalizare din Griviţei au un cost de două milioane şi jumătate de lei, bani de la bugetul local.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here