Lotul Surupăceanu & Cristea mai aşteaptă după sentinţă

309

Decizie greu de luat de magistratul Gheorghe Constantinescu în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi trei directori din fostul Complex Energetic Turceni, precum şi fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, alături de un interpus al acestuia Sorin Buşan Cocora.

Pronunţarea unei sentinţe ieri a fost amânată pentru data de 1 octombrie, judecătorul de caz având nevoie de mai mult timp pentru a analiza faptele şi probele din dosar. Asta cu atât mai mult cu cât avocaţii inculpaţilor au solicitat în repetate rânduri schimbarea încadrării juridice a faptelor de care sunt acuzaţi clienţii lor, pentru o pedeapsă dură nepledând nici măcar reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în acest proces.
Conform rechizitoriului, fostul director general de la fostul Complexul Energetic Turceni, Silvică Boiangiu, fost director Direcţia Investiţii şi Ioan Viorel Vasile, fost director la Direcţia Comercială au fost acuzaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în timp ce fostul parlamentar Mugurel Surupăceanu, şi Sorin Buşan Cocora, fost administrator al S.C. Voron Trans S.R.L, au fost acuzaţi de spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial. Dosarul vizează modul în care CE Turceni a cumpărat un utilaj de tip tractor forestier, la un preţ de patru ori mai mare decât cel cu care fusese achiziţionat din import, DNA susţinând că unitatea condusă de Cristea nu avea neapărat nevoie de aşa ceva şi că, în plus, achiziţia s-ar fi făcut ilegal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here