Loto 6/49 – Se câştigă şi cu 3 numere

349
loto---76Din pură pasiune, sau doar pentru a-şi testa norocul, unii gorjeni trec pragul agenţiilor loto în fiecare săptămână. Ei speră că se vor îmbogăţi de pe urma Loteriei, sau că vor câştiga măcar o sumă frumuşică, suficientă pentru a-şi acoperi nevoile de zi cu zi.

Din 2 mai 2010, se câştigă şi cu trei numere la Loto 6/49.

Din dorinţa de a dinamiza jocul Loto 6/49 şi pentru a-i spori atractivitatea, conducerea Loteriei Române a decis ca din această primăvară să fie introdusă cea de-a patra categorie de câştiguri. Astfel, pasionaţii jocului au şansa de a câştiga şi cu trei numere ghicite, începând din 2 mai. Câştigul la această categorie este fix, în valoare de 4,5 lei. Conform unui comunicat de presă dat de conducerea Loterie Române, „cu 3 numere câştigătoare, jucătorii la Loto 6/49 pot opta pentru ridicarea câştigului în bani sau pentru a-şi încerca încă o dată norocul cu o noua varianta de joc. Tot din data de 2 mai plata tuturor câştigurilor la jocurile tip loto a căror valoare nu depăşeşte suma de 600 de lei, se va face în orice agenţie loto, indiferent de locul unde a fost jucat biletul câştigător”.
Gorjenii consideră avantajoasă varianta cu 3 numere câştigătoare
Gorjenii au aflat despre decizia Loterie de a introduce o nouă categorie de câştiguri şi susţin că trei numere câştigătoare sunt mai simplu de ghicit, lucru constatat din experienţele lor anterioare. Spre exemplu, Cosmin Nicolae din Târgu-Jiu ne-a declarat că: „eu joc de mai bine de cinci ani şi nu am câştigat niciodată nimic. Nu am numere favorite, le pun la întâmplare. De mai multe ori mi-ai ieşit 2-3 numere pe o variantă, dar nu e suficient ca să câştigi, aşa că dacă se va câştiga şi cu trei numere eu, personal, mă bucur. Va fi un avantaj pentru noi, jucătorii, pentru că vor fi mai multe câştiguri, chiar dacă valoarea premiului cred că va fi una mai mică”.
Vasile Drăgoi, un alt jucător a spus: „Pentru mine Loto 6/49 reprezintă o speranţă. Adică bag un bilet când premiile puse în joc sunt foarte mari şi sper să dau lovitura. Am auzit, din presă, că s-ar putea ca anul acesta să se întroducă încă o categorie şi să se poată câştiga şi cu 3 numere pe o variantă. M-aş bucura să fie aşa pentru că mie mi-au ieşit de câteva ori trei numere, dar nu m-au ajutat cu nimic la vremea respectivă. Bineînţeles că noua variantă e preferată de jucători. Unii oameni se bucură atunci când câştigă chiar şi o sumă modică, aşa că orice câştig, cât de mic, contează”.
Maria Coman: „Eu joc pentru tatăl meu, care stă la ţară de când s-a pensionat şi îmi dă bani săptămânal să-i bag bilet la loto. Mereu joacă aceleaşi numere…de-o viaţă…sunt numerele lui norocoase şi mi-amintesc că a şi câştigat câteva milioane în urmă cu ceva timp, nu reţin exact data. Dacă se va câştiga şi cu 3 numere, cum au spus cei de la Loto, părerea mea este că numărul câştigătorilor va creşte, dar cel al câştigurilor va scădea, ceea ce…pe unii îi bucură, altora le lasă un gust uşor amar. Eu tot mai cred că trebuie să ai un noroc chior ca să te îmbogăţeşti din jocul Loto 6/49”.
Vânzările nu au crescut
Deocamdată târgujienii nu s-au grăbit să-şi încerce norocul cu cea de-a patra categorie. Probabil nu au aflat de introducerea sa începând cu 2 mai, ori suma ce poate fi câştigată la această categorie nu i-a motivat suficient. „Nu am observat o creştere semnificativă a numărului de jucători. Bănuiesc că oamenii nu au aflat că s-a introdus deja categoria cea nouă”, ne-a declarata Maria A., angajata unei agenţii Loto, din Târgu-Jiu.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here