Locatarii din zona Lido au urcat 10 etaje prin beznă şi fără lift

629

Zarvă mare, ieri, în zona Lido din Târgu-Jiu. Curentul electric a fost întrerupt timp de câteva ore pe trei scări de bloc turn. Astfel că nici lifturile nu au mai funcţionat, spre dezamăgirea celor care locuiesc la etajele superioare. Aurelia Şalapa, administratorul Asociaţiei de Locatari Nr. 86, a declarat că a fost nevoie să se prezinte la sediul companiei de electricitate pentru a face dovada achitării facturii. Spiritele s-au calmat după ce furnizarea curentului electric s-a reluat.

Mai mulţi locatari ai blocurilor turn din zona Lido au avut neplăcuta surpriză de a constata că nu pot utiliza lifturile. În plus, ei au fost nevoiţi să urce şi să coboare scările prin beznă, întrucât curentul electric fusese oprit. Câţiva dintre cei afectaţi au încercat să dea de administratorul asociaţiei de locatari pentru a cere explicaţii şi a solicita remedierea problemei. Alţii au sunat direct la compania de furnizare a energiei electrice, aflând astfel că neplăcuta situaţie s-a produs din cauza neachitării facturii. Revoltaţi peste măsură, cetăţenii au apelat la presă, pentru a face publice cele întâmplate. „De câteva ore nu avem curent electric pe scară, astfel că nici lifturile nu funcţionează. Gândiţi-vă că în acest bloc locuiesc şi persoane cu probleme de sănătate şi vârstnici, cărora le este foarte greu să ajungă la etajele superioare, în aceste condiţii. Cei de la Electrica ne-au spus că au procedat la sistarea furnizării energiei din cauza datoriilor. Am încercat să discutăm şi cu administratorul nostru, Aurelia Şalapa, dar nu este de găsit. Ea nu este de găsit niciodată în timpul programului, deşi are un orar de lucru afişat la asociaţie”, a declarat unul dintre locatari.

Şalapa: „Am remediat problema prezentând dovada plăţii”
Contactată telefonic, Aurelia Şalapa, administratorul Asociaţiei de Locatari Nr. 86, a declarat că, deşi nu era în localitate, a aflat despre situaţie şi a făcut tot ce se putea pentru a o remedia. „Eu, ieri (n.red.: marţi, 29 iulie), am verificat când s-a plătit ultima factură; plata s-a făcut în iunie. Am mers cu chitanţa şi factura la CEZ şi s-a rezolvat problema. A fost vorba despre 3 scări de bloc, de la blocul 56”, a declarat Şalapa.
După câteva ore de beznă, rând pe rând, scările de bloc au fost luminate, iar lifturile au redevenit funcţionale, fapt confirmat de locatari.

Datorii enorme la asociaţie
Locatarii din blocurile Asociaţiei Nr. 86 se tem că vor rămâne şi fără apă la robinete, dar şi fără alte servicii, ca urmare datoriilor imense acumulate până în prezent. „Am fost înştiinţaţi că de la 1 august lifturile vor fi oprite de către firma de la Petroşani care le administrează, din cauza datoriilor acumulate. Cel mai probabil ca fi oprită şi apa din acelaşi motiv”, a spus un alt locatar.
Despre datoriile pe care le au unii dintre locatari ştie şi administratorul Aurelia Şalapa. Ea confirmă că sunt apartamente unde nivelul datoriilor este de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. Totodată, Şalapa a menţionat că a făcut tot ce s-a putut pentru recuperarea banilor, acţiuni care încă se derulează: „Avem 2 acţiuni în instanţă, dar locatarii vin acolo cu cupoanele de pensie şi nu reuşim să recuperăm sumele datorate. Din fericire, Aparegio vine în ajutorul nostru. Astfel, cei de la Aparegio au venit chiar astăzi (n.red.: miercuri, 30 iulie) şi ne-au cerut copii după fişele oamenilor şi vor recupera ei datoriile”.
Din păcate, locatarii de bună credinţă, care sunt la zi cu toate plăţile, au şi ei de suferit din cauza rău-platnicilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here