Localitățile Peștișani și Polovragi, promovate la Târgul de Turism al României

843

În perioada 9-11 noiembrie, la Romexpo București, a avut loc loc ediția de toamnă a Târgului de Turism al României. Mai multe localități din țară au fost promovate în cadrul evenimentului, printre acestea numărându-se și două din Gorj, și anume Polovragi și Peștișani.

Satul tradițional românesc a fost tema ediției de toamnă a Târgului de Turism al României. Și cum tradițiile gorjenești sunt ridicate la grad înalt atât în țară, cât și peste hotare, edilii din comunele Polovragi și Peștișani au reprezentat cu succes zona Gorjului la evenimentul de zilele trecute, de la București.
Vizitatorii au avut oportunitatea de a interacţiona la standul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) cu reprezentanţii celor opt destinaţii rurale care au candidat la titlul ,,Best Tourism Village”, acordat de Organizaţia Mondială a Turismului: Răşinari (judeţul Sibiu) – marele câştigător al României, în cadrul ediţiei de anul trecut a competiţiei internaţionale, Ciocăneşti (judeţul Suceava), prin intermediul căruia va beneficia de sprijin pentru dezvoltarea sa turistică, Biertan şi Râu Sadului (judeţul Sibiu), Costeşti (judeţul Vâlcea), Eibenthal (judeţul Mehedinţi), Polovragi (judeţul Gorj) şi Gura Siriului (judeţul Buzău). De asemenea, la standul MEAT au fost prezenţi reprezentanţi din Onceşti (judeţul Maramureş) şi Hobiţa (judeţul Gorj), ,,două sate care se remarcă prin patrimoniul lor cultural şi natural de excepţie”.
,,Aducem mulțumiri întregii comunități polovrăgene – cetățeni, agenți economici, cadre didactice, consilierilor locali, membrilor Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului, dar și tuturor salariaților Primăriei Polovragi”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.
Totodată, și meleagurile unde s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși au fost prezentate participanților la evenimentul de promovare a turismului românesc, implicit Hobița, dar și întreaga zonă a Peștișaniului.
,,La standul ministerului, vizitatorii au putut explora oferta turistică a satelor tradiționale din țara noastră, comuna lui Brâncuși prezentând o serie generoasă de materiale informative cu privire la obiectivele turistice ale zonei, evenimentele derulate anual sau traseele turistice care pornesc de aici”, a declarat Cosmin Pigui, edilul localității Peștișani.
Cu această ocazie a avut loc lansarea oficială a „Rutei Naționale a Satelor Tradiționale Turistice din România”.
Din acest produs turistic inovator, dezvoltat pentru încurajarea participării comunitare, pe scară largă, la activitățile culturale și de conștientizare a moștenirii identitare, face parte și satul Hobița din comuna Peștișani destinație rurală promovată în standul MEAT.
Prezent la eveniment, Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani a primit diploma care atestă includerea satului natal al lui Constantin Brâncuși în această rută cultural turistică.
Izabella Molnar

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României a reunit reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi tur-operatorilor, unităţilor de cazare şi de agrement, precum şi prestatorilor de diverse servicii în turism sau autorităţilor de turism locale, naţionale şi internaţionale. Evenimentul oferă, la fiecare ediție, oportunitatea de a întâlni noi clienţi, parteneri de afaceri, clienţii actuali şi potenţiali, lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business şi într-un mediu profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here