Loc de închinăciune în Colegiul Naţional „Spiru Haret”- “Biserica” din şcoală, cu uşa închisă

427

foto 005Elevii Colegiului Naţional „Spiru Haret” au, de câteva luni, un loc de rugăciune şi reculegere chiar în incinta unităţii de învăţământ.

Realizat într-o fostă pivniţă, capela liceului este acum un veritabil loc de închinăciune.

Capela a fost realizată din dorinţa directorului unităţii de învăţământ, Gheorghe Gorun, care a spus că se simte bine când se gândeşte că a putut pune la dispoziţia tinerilor un asemenea loc. „Nu ştiu cum este pentru sufletul altora, dar pentru sufletul meu este ceva extraordinar”, a spus Gorun. Realizearea acestui spaţiu s-a întins pe mai mulţi ani din cauza lipsei de fonduri. Aşa se face că aici există foarte multe lucruri primite donaţie de la feţe bisericeşti şi nu numai.
Uşile nu sunt mereu deschise
În prezent, în capelă, elevii intră cu profesorul de religie. „Încă nu am găsit o formulă să lăsăm în permanenţă uşile deschise aici, pentru copii, dar studiem această problemă”, a mai spus directorul şcolii. Capela este un loc în care tinerii se pot reculege sau în care participă, împreună cu profesorul de religie, la mici slujbe, capela este o mică bijuterie, în ciuda faptului că se află într-o locaţie de la demisol. Pictura a fost realizată de către soţii Ina şi Florin Gheorghiu, cunoscuţi pictori de biserici, şi a durat câteva luni. Efortul, însă, a meritat, acum atât profesorii cât şi elevii au un loc în care se pot regăsi atât pe sine cât şi pe Dumnezeu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here