Liviu Andrieș, nemulțumit de ratări / “Puteam scoate cel puțin un egal”

495

Echipa de handbal a Energiei a făcut un meci cu multe fluctuații la Călărași. Gazdele au condus aproape în permanență, dar au fost momente din care Energia putea scoate mai mult, iar la final putea fi ea cea care să se bucure.

O înfrângere la un singur gol lasă loc multor regrete. O pasă greșită, un contraatac purtat fără responsabilitate maximă, un 7 metri tratat cu lejeritate, toate acestea putând transforma ușor un posibil succes într-o înfrângere care doare. A fost și cazul eșecului înregistrat de Energia la Călărași, acolo unde toate aceste mici exemple au fost dublate sau chiar triplate în faze care au privat echipa gorjeană de un rezultat pozitiv. Este și opinia antrenorului Liviu Andrieș, care spune că ratările au făcut ca echipa să se întoarcă fără niciun punct din această deplasare: “A fost un meci de la care puteam scoate cel puțin un egal. Dacă gestionam mai bine finalul poate altul era scorul final. Este o înfrângere care se datorează în principal ratărilor de unu la unu cu portarul, am avut șapte acțiuni de acest gen pe care le-a irosit. În total am avut 25 de acțiuni greșite, situații în care am pierdut mingea și le-am oferit-o adversarilor. E foarte mult. Sunt multe greșeli neforțate pe care trebuie să le remediem. Băieții s-au bătut în apărare, am revenit de două ori pe tabelă, dorința a fost mare”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș după partida pierdută în deplasare, scor 27-26, în fața celor de la Dunărea Călărași.

Plus pentru apărare, minus pentru atac
Jocul Energiei a fost unul destul de bun în apărare, crede antrenorul Liviu Andrieș: “Apărarea a fost ok. Creștem în apărare de la meci la meci, se vede o îmbunătățire a relațiilor în compartimentul defensiv”. Problema vine atunci când mingea se află în posesia jucătorilor săi: “Din păcate, în atac se vede că mai avem de lucrat, încă nu avem relațiile bine așezate. Știam că acolo mai avem de lucru”, mai spune tehnicianul târgujian. Legat de atacul echipei sale de la ultima partidă, Andrieș nu își ascunde dezamăgirea față de ceea ce au realizat jucătorii săi de pe partea stângă: “Problema este că nu am dat cu mingea în poartă când a trebuit. Suferim în atac. Sunt dezamăgit de partea stânga, inter și extrema. E clar că mai avem mult de lucru acolo, se vede că avem o echipă nouă. Pot să-l remarc pe Florin Acatrinei, dar și pe Adrian Chiruț. Ei au nevoie și de sprijinul celorlați”, a mai spus antrenorul Energiei.

Geamănu, îngrijorat și el de ratări
Modul în care jucătorii Energiei tratează faza de atac este privit cu îngrijorare și de președintele secției de handbal a clubului târgujian: “Mă îngrijorează faptul că pe parcursul jocului am avut multe ratări, șapte ratări de la semicerc, lucru care nu ar trebui să se întâmple, iar acest fapt a dus la distanțarea echipei adverse”, remarcă oficialul echipei gorjene. Acesta crede însă că lucrurile se pot îndrepta în viitor: “Sunt plin de speranțe că echipa va juca mai bine pentru că jucătorii nu au cedat, s-au bătut și poate cu noroc, noroc pe care ar trebui să ni-l mai facem și singuri, puteam termina cel puțin la egalitate. După cum s-a jucat cred că egalul ar fi fost echitabil”, a mai spus Geamănu. Acesta remarcă și el jocul din ce în ce mai bun în defensivă: “Pe faza de apărare echipa joacă din ce în ce mai bine, jucătorii se înțeleg mai bine. Sistemul defensiv este mai repede însușit, probleme sunt în atac. Exprimarea individuală, suferim la finalizare.
Sper ca în meciurile viitoare să nu mai greșim la fel de mult”, a conchis președintele echipei gorjene.

Vin meciuri infernale
Dacă startul campionatului a pus Energia în fața unor echipe abordabile, programul viitor se arată mult mai dificil. “Ne așteaptă o perioadă grea începând cu meciul de sâmbătă, când vom juca în București cu Dinamo în primul tur din Cupa EHF. Vom avea meciuri grele până la final. Sper ca această succesiune de jocuri, la Dinamo, apoi la Turda, apoi meci cu Dinamo în returul EHF și apoi din nou acasă după trei zile cu Reșița după care în deplasare cu Dinamo în campionat ne va arăta adevărata față a echipei noastre.Se va juca din trei în trei zile, trebuie să folosim întregul potențial al echipei, valoric și numeric și după meciul cu Dinamo din campionat vom vedea fața echipei și vom avea o idee despre ce echipă avem”, apreciază Benedict Geamănu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here