Lipsa dietelor şi o alimentaţie diversificată, calea spre sănătate?

625

alimentatia diversificataSă fii puţin plinuţ nu este o tragedie, dar să pierzi câteva kilograme bune este un motiv de îngrijorare, relevă un studiu realizat de anumiţi cercetători din California.

Aceştia sunt de părere că un număr de kilograme în plus nu pot face atât de rău cum se vehiculează. De fapt, oamenii mai plinuţi ar trăi mai mult faţă de cei slabi. Iar persoanele supraponderale sau obeze care urmează anumite diete de slăbire îşi afectează sănătatea.

Cercetătorii despre care am amintit ne sfătuiesc să alegem alimentaţia variată dar în limite normale.

Curele se slăbire nu sunt un lucru pozitiv pentru organism, deoarece, de cele mai multe ori, persoanele care ţin o dietă mai de grabă se îngraşă decât slăbesc, încercând să completeze lipsa produselor din alimentaţia obişnuită – conform studiului realizat pe mai multe persoane.

Deşi pare straniu, părerea finală a realizatorilor studiului este că anumite kilograme în plus sunt garanţia unei vieţi mai lungi la bătrâneţe.

Cercetătorii sfătuiesc persoanelor cu o greutate puţin peste media normală să se obişnuiască cu corpul lor aşa cum este şi să-şi suplimenteze dieta cu alimente pline de nutrienţi, nu cu alimente ce au calorii goale.

O viaţă mai lungă şi fericită, conform cercetătorilor, este capacitatea de a-ţi asculta organismul.

Părerea specialistului

Trebuie să se facă diferenţa între câteva kilograme în plus, supraponderabilitate şi obezitate.

Concluziile studiului la care ne referim în material sunt, în mare valabile doar în ceea ce privesc persoanele cu câteva kilograme în plus, dar care ar trebui să-şi dea silinţa pentru a ajunge la greutatea normală.

Surplusul de greutate, chiar şi câteva kilograme, creşte, cel puţin teoretic, riscul bolilor cardiovasculare, diabetul etc.). Este adevărat că scăderea în greutate poate creşte şi mai mult riscul unor probleme de sănătate, dar doar în cazul în care este realizată rapid, cu restricţii dure sau dacă este reluată (urmată de îngrăşare, apoi slăbim iar).

Recomandarea specialiştilor este ca persoanelor supraponderale să slăbească, dar într-un stil sănătos, dar foarte important în acest sens ar trebui să fie schimbarea modului de viaţă. Odată ajunşi la o greutate normală sau aproape de normal, este esenţial să-şi păstreze stilul de viaţă sănătos şi să preîntâmpine îngrăşarea.

Dacă nu aveţi probleme de greutate, nu este obligatoriu să ţineţi o dietă de prevenire a îngrăşării. Dar, în schimb este indicată o alimentaţie sănătoasă, variată şi fără excese.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here