Liderii Univers şi cei ai FNME, la discuţii separate pe salarizarea din CEO

547

Liderii de sindicat din Federaţia Univers, dar şi cei ai FNME au avut întâlniri separate, ieri, cu reprezentanţii administraţiei Complexului Energetic Oltenia, pe tema optimizării salariilor din companie. Prima întâlnire au avut-o cei de la Univers, de la întrevederea cu directorii Ruşeţ şi Olaru lipsind însă preşedintele Adolf Mureşan care fusese aşteptat la Gorj pentru aceste negocieri. A doua rundă de discuţii a avut loc la Divizia Minieră de la Târgu-Jiu cu liderii FNME, toate consultările având drept scop viitoare majorări salariale pentru deţinătorii grupelor de muncă foarte mici din CEO. La finalul discuţiilor s-a tras o concluzie unanimă, adică faptul că sunt bani pentru ca majorările să fie posibile, în etape, cu începere din acest an.

Conducerea CEO şi-a arătat disponibilitatea la unele majorări salariale ce ar putea fi operate chiar de la finalul acestui an, pentru personalul cu clase foarte mici, sub 10. Primele discuţii au avut loc la Comisia Paritară de săptămâna trecută şi s-au continuat săptămâna aceasta cu consultările separate pe federaţii sindicale. Vor urma şi alte consultări care se vor face direct pe unităţi, la acestea participând directorii şi liderii de sindicat, asta la cererea sindicatelor care au cerut discuţii pe Divizii pentru optimizarea salariilor, procedură care se va realiza în mai multe etape.

Economii bune de împărţit
Sindicaliştii au specificat, în cadrul discuţiilor, că disponibilizările din acest an au creat economii la CEO, mulţi dintre cei plecaţi din companie având clase mari de salarizare.
Banii au rămas şi se pot astfel acorda salariaţilor cu clase extrem de mici.
De altfel, s-a cerut o situaţie pe clase, sindicaliştii dorind să ştie pentru ce număr de beneficiari să negocieze şi cât. S-au purtat discuţii şi pentru clasa medie, care diferă la Rovinari şi la Motru, de exemplu.

Administraţia promite transparenţă!
În cadrul consultărilor, reprezentanţii administraţiei au arătat disponibilitatea oficialilor de a fi transparenţi şi de a acorda şi cei 100 de lei solicitaţi de sindicate, pentru ultimele luni ale acestui an. Pentru ultima chestiune însă discuţiile vor continua în viitoarea Comisie Paritară de la finalul acestei luni, urmând ca Directoratul să aprobe acordarea banilor.
Administraţia a arătat şi că este gata să înceapă procedura de echilibrare a salariilor şi chiar să constituie un normativ unic la nivel de SDM. Liderii au fost anunţaţi că fondul de salarii nu se depăşeşte dacă se fac aceste prime echilibrări, existând o situaţie mai puţin certă pentru anul viitor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here