Lideri de sindicat din CEO, în Camera Deputaților pentru susținerea legii lui Iriza

540

Mai mulți lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia au fost prezenți, marți, la București la Camera Deputaților pentru a susține legea care a fost inițiată de către actualul senator de Gorj, Scarlat Iriza, privind anularea pragului minim al valorii de tranzacţionare a certificatelor verzi. Legea a fost amânată până după sărbătorile pascale, dar demersul este considerat unul pozitiv de către reprezentanții Federației Univers, dar și ai FNME, care au spus “prezent” în Capitală.

Liderii sindicali Adrian Marciuc, Gabriel Căldărușe, Constantin Mitrescu, Marin Golea, Nelu Roșca și Nicolae Bădița au fost la primele ore ale dimineții la Camera Deputaților, așteptând să vadă soarta legii inițiate de către senatorul ALDE, Scarlat Iriza. Liderii sindicali au văzut, din prima, oportunitatea acestui act normativ, știut fiind că CE Oltenia este obligată să cumpere certificate verzi la un preţ de peste 29 euro, iar prin anularea pragului minim ar ajunge să plătească cu 80% mai puţin.
Liderii au avut o întâlnire aici cu Scarlat Iriza, la grupul ALDE, Iriza fiind de altfel cel care a inițiat, anul trecut, deputat fiind, două legi, prima a avut legătură cu legea energiei care a trecut și aceasta care are legătură cu regenerabilele, aflată la camera decizională. “Ultima este o lege foarte bună și a fost inițiată alături de Dumitru Chiriță și el sindicalist, președinte onorific al Federației Univers”, a explicat Iriza, subliniind oportunitățile pe care această lege le va aduce CEO, adică, din prima, o economie de 15 milioane de lei anual. “Mă bucur că sindicaliștii au venit să vadă și ei că suntem o forță, că am făcut o lege care poate trece cu ușurință.”, a completat Iriza, care a oferit toate explicațiile necesare delegației de la Gorj venite la Parlament.
CE Oltenia cumpără anual certificate verzi de 24 de milioane de lei. Dacă legea va trece, CEO poate achiziționa aceste certificate cu prețuri mici, chiar de 2, 3 euro nu cu limita de 29 euro impusă acum.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here