Lider PSD Gorj: Au uitat de promisiunile făcute pensionarilor

2277

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, critică decizia guvernului de a nu majora pensiile în acest an.
„Guvernul a uitat promisiunile făcute pensionarilor în campania electorală. La invitația Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din Gorj, am participat la o ședință de lucru a acestei organizații, în cadrul căreia am avut ocazia să discut cu seniorii, încă o dată, despre problemele pe care aceștia le întâmpină în viața de zi cu zi. Pensionarii nu vor pomană, doresc ceea ce li se cuvine de pe urma muncii de o viață, cer doar ca legea să fie respectată și nimic mai mult. Vor să li se majoreze pensiile așa cum li s-a promis, în conformitate cu legea aflată în vigoare și, de asemenea, vor să fie respectat principiul contributivității pentru toți pensionarii din România. Peste 1 milion de seniori au pensii mai mici de 1.000 de lei, însă acest Guvern rămâne indiferent față de nevoile și problemele lor.
Iată de ce le solicit reprezentanților Guvernului să-i respecte pe părinții și bunicii noștri și, nu în ultimul rând, să respecte legile votate de Parlamentul României”, a transmis Weber.
În plină criză sanitară, dar şi economică, Executivul a anunţat că viitoarea mărire a veniturilor celor vârstnici se va face în ianuarie 2022. Premierul a susţinut că anul acesta punctul de pensie este mai mare decât cel mediu din 2020.
„Trebuie să fie foarte clar că anul acesta punctul de pensie este 1.442 de lei, mai mare decât a fost punctul de pensie mediu anul trecut, de aproape 1.280, în jur de 1.300, să spunem, dar mult mai mic decât este anul acesta. Anul trecut sau anul acesta, de fapt, efortul suplimentar prin creşterea pensiilor anul acesta, la acest punct de pensie la 1.442, efectul suplimentar este deja de opt miliarde de lei. Deci, deja am început bugetul cu opt miliarde de lei în plus, deci 19,2 miliarde de lei mai mult decât în 2019. Deci, în 2020 şi 2021 efortul cu plata pensiilor este de 19,2 miliarde de lei şi vorbim aici de o criză economică fără precedent în 2020 şi o perioadă de revenire în 2021”, a explicat Cîţu.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Alo, opozitia !
    Pai in campania electorala erati mai vocali. Acum ca v-ati vazut in Parlament ati lasat-o moale de tot !
    Veniti in fata celor care v-au votat cu…nimicuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here