Lider de sindicat, despăgubit de CE Oltenia

1478

Încă o victorie în instanţă pentru liderul unui sindicat mic din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Corneliu Gârjoabă, preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor, are de primit vreo 7.000 de lei de la companie, dacă sentinţa magistraţilor gorjeni rămâne definitivă.

În primăvară, Corneliu Gârjoabă a deschis un nou proces împotriva Complexului Energetic Oltenia, solicitând de această dată acordarea de despăgubiri. După câteva termene de judecată, instanţa a decis în favoarea liderului de sindicat, Gârjoabă urmând a primi daune materiale şi morale de aproape 7.000 de lei. În plus, compania va trebui să-i achite cheltuieli de judecată în cuantum de 500 de lei.
„Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâtă prin întâmpinare. Admite în parte cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma totală de 6,944,43 din care: suma de 1.944,43 lei reprezentând daune materiale şi suma de 5.000 lei reprezentând daune morale. Obligă pârâta la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis, pe 20 iunie, o instanţă a Tribunalului Gorj.
Fost director la Turceni, Gârjoabă nu este la prima victorie în instanţă. El a fost concediat de trei ori, iar de fiecare dată a dat compania în judecată, reuşind să-şi recâştige postul, dar şi drepturile salariale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here