Licitaţie de trei ori! – Cinci miliarde de lei vechi pentru canalizarea la Polovragi, neceruţi de nimeni

360

primaria_polovragiInvestiţia scoasă în aprilie pe SEAP de către autorităţile locale din Polovragi nu a fost interesantă pentru nicio firmă din Gorj sau din afara judeţului. Asta deşi, primăria a pus la bătaie lucrări de cinci miliarde de lei vechi pentru extinderea reţelei de canalizare menajeră în satul Polovragi. Edilul Ştefan Făsuescu este mirat că nimeni nu vrea să realizeze investiţia în cauză pe care a încercat deja de trei ori să o anunţe în sistemul de licitaţii publice.

Lucrările sunt compuse din două reţele de canalizare menajeră care asigură colectarea apelor uzate şi transportul acestora în sistem gravitaţional.
Cele două reţele se vor racorda în colectoul principal existent, anunţă autorităţile locale, lungimea reţelei ce se va executa fiind de 2039 m. Valoarea totală a lucrărilor este de 497.790 lei (din care cheltuieli diverse şi neprevăzute 24.500 lei reprezentând 5.17% din valoarea totală a lucrărilor).
Banii nu sunt puţini, dar de teama anchetatorilor, firmele fug şi nu mai sunt interesate să contracteze astfel de investiţii. O declară chiar primarul, Ştefan Făsuescu, care se plânge că are o investiţie de făcut, banii necesari, dar nu găseşte o firmă interesată să solicite lucrarea. ,,Cred că sunt toţi speriaţi să mai lucreze cu autorităţile publice locale. Altfel nu îmi explic de ce o lucrare de nivelul canalizării din Polovragi nu îşi găseşte realizator. Am scos-o deja de trei ori pe SEAP şi nimic”, a declarat primarul Făsuescu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here