Licitaţie cu repetiţie pentru imobilul unui fost condamnat pentru evaziune fiscală

607

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj va organiza la finele acestei luni o nouă licitaţie publică pentru vânzarea unor bunuri ce aparţin unui fost condamnat penal, Petru Mihalcea. O primă încercare de vânzare a imobilului din Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, Târgu-Jiu, a fost în luna august a acestui an, însă licitaţia nu a fost una cu noroc, bunurile evazionistului fiind scoase la licitaţie pentru recuperarea datoriilor către bugetul de stat.

Condamnat în anul 2013 la peste doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, însă înlocuindu-i-se pedeapsa cu o perioadă de încercare de 4 ani şi 4 luni, Petru Mihalcea, fost administrator al societăţii SC Frapet Forest SRL, va rămâne fără apartamentul din Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu. Acest imobil a fost pus sub sechestru asigurator de către Tribunalul Gorj încă de acum câţiva ani, când Mihalcea a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală în formă continuată.
O primă încercare de vânzare a imobilului şi a două boxe de la subsolul blocului a fost în luna august, când Serviciul Colectare şi Executare Silită din cadrul AJFP Gorj a organizat o licitaţie publică, nefinalizată însă cu vânzarea acelor bunuri. “Apartament 3 camere, cu suprafaţă de 68,79 mp, situat în Tg. Jiu, B.dul Ecaterina Teodoroiu, bl. 365C, sc. 2, ap. 10, judeţul Gorj – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 131.700 de lei; boxă la subsol cu suprafaţa de 11,23 mp – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 9.610 de lei; boxă la subsol cu suprafaţa de 11,65 mp – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 9.980 de lei”, aceasta era valoarea bunurilor scoase la licitaţia organizată în august pentru recuperarea datoriilor debitorului Petru Mihalcea.

Preţul a scăzut la jumătate
La finele acestei luni, mai precis pe 29 octombrie, ora 10.00, la sediul AJFP Gorj din strada Siret, nr. 6, Târgu-Jiu, va avea loc o altă licitaţie în care va fi inclusă din nou şi vânzarea bunurilor lui Mihalcea, de această dată la un preţ scăzut la jumătatea valorii din luna august: “Apartament 3 camere, cu suprafaţă de 68,79 mp, situat în Tg. Jiu, B.dul Ecaterina Teodoroiu, bl. 365C, sc. 2, ap. 10, judeţul Gorj – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 65.850 lei; boxă la subsol cu suprafaţa de 11,23 mp – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 4.805 lei; boxă la subsol cu suprafaţa de 11,65 mp – preţ de evaluare/preţ de pornire licitaţie (fără TVA) – 4.990 lei”.
“Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei; împuternicirea persoanei care îi reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul Registrului Comerţului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop, documentaţia pentru înscriere se depune cu o zi înaintea datei de licitaţie”, se arată în anunţul emis în acest sens de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here