Licitaţie cu repetiţie pentru bunurile Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Horticolă

591

Pentru neplata obligaţiilor fiscale la bugetul de stat, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Horticolă suportă consecinţele! Dacă în ultima zi a lunii trecute, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj a organizat o licitaţie în vederea vânzării unor bunuri aparţinând staţiunii, procedura va fi repetată şi în a doua jumătate a acestei luni, deoarece nu toate bunurile au fost valorificate.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Horticolă din Târgu-Jiu este de domeniul trecutului! Dările la stat s-au acumulat nefiind achitate, astfel că finanţiştii gorjeni au trecut la executări silite. O licitaţie în acest sens a avut loc pe 31 ianuarie a.c., când au fost scoase la vânzare o serie de bunuri aparţinând staţiunii. Este vorba despre: motocultor – 1.358 lei; cazan fabricat rachiu din cupru – 675 lei; centrală termică pe gaz – 2.634 lei; centrală termică pe gaz – 608 lei; centrală termică pe gaz – 1.426 lei; convector pe gaz – 1.014 lei; 30 de budane de 4.500-5.000 de litri – preţ de pornire de 10.590 lei, cu preţ per bucată de 353 lei; 82 de budane de 1.500-2.000 de litri la preţul de 51.660 lei sau preţ per bucată de 630 lei.
Deoarece la această licitaţie, nu toate bunurile au fost valorificate, echipele AJFP Gorj vor organiza pe 21 februarie o nouă procedură de licitaţie. “În data de 31 ianuarie 2017 s-au valorificat bunuri aparţinând Staţiunii de Cercetare Horticolă în sumă de 6.778 lei, respectiv motocultor, budane de 4.500-5.000 litri şi budane de 1.500-2000 litri. Au rămas de valorificat bunuri mobile – budane de 4.500-5.000 litri şi budane de 1.500-2.000 litri, convector, cazan, precum şi bunuri imobile în localităţile Bălăneşti şi Frasinu. Menţionăm că următoarea licitaţie va fi organizată în data de 21 februarie 2017”, a declarat Marin Ciumag, şeful AJFP Gorj.
“Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei; împuternicirea persoanei care îi reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul Registrului Comerţului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop, documentaţia pentru înscriere se depune cu o zi înaintea datei de licitaţie”, se arată în anunţul emis în acest sens de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here