Liceul Tehnologic Țicleni: 50 de ani de educație, disciplină și profesionalism!

1845

Profesorii Mihai Istrate și Șosoi Dumitru Daniel, fostul și actualul director al Liceului Tehnologic Țicleni, au făcut, ieri, oficiile de gazdă la evenimentul aniversar al unității de învățământ care a împlinit o vârstă rotundă, 50 de ani de existență în orașul petroliștilor. Liceul a luat ființă în 1973, ca urmare a necesității calificării forței de muncă în domeniul petrolului, iar, în prezent, școlarizează peste 300 de elevi în domeniul real, uman și tehnic. La evenimentul de joi au participat reprezentanți ai autorității locale și județene, foști și actuali profesori, foști directori ai liceului, cadre didactice de la alte școli din județul Gorj, actuali și foști elevi, simpli cetățeni și orașului.

Evenimentul a fost deschis cu discursul directorului actual, al tânărului profesor Daniel Șosoi, urmat de o slujbă de Te-Deum susținută de preoții Țicleanu, din localitate, imediat după a fost sfințită și dezvelită o placă omagială, care a marcat perfect evenimentul, în aplauzele publicului.
Invitații, cadrele didactice și elevii școlii au intrat apoi în amfiteatrul unității de învățământ, unde subprefectul județului Gorj, prof.Mihai Istrate, director al școlii până la promovarea în funcția actuală administrativă, a susținut un cuvânt de bun venit.
Au luat cuvântul în fața audienței o parte dintre profesorii și directorii liceului, șeful de promoție, în timp ce elevii din ani terminali au organizat câteva momente artistice, o scenetă dar și momente de interpretare și dans.
La finalul evenimentului, la partea festivă, subprefectul Mihai Istrate a oferit plăcuțe aniversare primarului orașului Țicleni, Radu Constantin, inspectorului școlar general Marcela Mrejeru dar și conducerii actuale a liceului dar și foștilor directori.
A.STOICA

Mesajul subprefectului Mihai Istrate, fost director al Liceului Tehnologic Țicleni
Mă simt profund onorat și emoționat să stau astăzi( n.r.joi) în fața dumneavoastră, într-un moment atât de semnificativ în istoria liceului nostru. Nu numai că aniversăm 50 de ani de la înființarea liceului, dar marcăm și o jumătate de secol de activitate educațională, spirit comunitar și dezvoltare personală. Astăzi este o sărbătoare a cunoașterii, a comunității și a speranței.
Privesc la clădirea aceasta și văd mult mai mult decât ziduri și coridoare, mai mult decât săli de clasa si laboratoare moderne. Văd amintiri, visuri și oameni care și-au dedicat viețile pentru a face din acest liceu ceea ce este astăzi.
Am privirea plină de recunoștință și inima plină de bucurie atunci când privesc în jurul meu și văd chipurile dumneavoastră strălucitoare. În ochii dumneavoastră, văd reflectate amintirile, eforturile și victoriile care au construit acest loc extraordinar.
Liceul Tehnologic Țicleni este școala unde tinerii vin să învețe despre științe, arte sau meserii. Este un spațiu unde visurile prind viață, unde caracterele se formează și unde se naște schimbarea. Este un loc unde nu numai că ne pregătim elevii pentru viață, dar unde îi învățăm cum să-și trăiască viața cu integritate, curaj și demnitate.
Un sfert de veac din istoria acestui liceu face parte și din viața mea. Am fost și eu, cândva, elev în această instituție, tânjind să explorez lumea dincolo de băncile școli, iar prin parcursul meu profesional ulterior sunt am convingerea că am reușit și mulțumesc pe această cale, încă o dată, tuturor profesorilor mei din liceu. Am fost și încă mai sunt profesor, dedicat să insuflu flacăra cunoașterii și să îndrum elevii pe drumul spre maturitate. Și acum, ca director, ce-i drept suspendat pe perioada exercitării demnității de subprefect, văd cu adevărat cât de vastă și de profundă este moștenirea pe care o lăsăm în urmă.
Suntem, fiecare dintre noi, făuritori ai acestei istorii, o istorie care se împletește cu cea a fiecărui elev care a trecut prin sălile de clasa ale acestui liceu. Fiecare generație a adăugat noi straturi la fundația solidă pe care se construiește viitorul nostru.
Mărturisesc cu sinceritate că rolul nostru de educatori nu este doar de a transmite informații, ci de a cultiva gânditori critici, lideri creativi și cetățeni responsabili. Suntem în slujba formării tinerilor care vor înțelege că educația nu se încheie cu diploma de liceu sau facultate, ci este un proces continuu, ce împletește cunoașterea cu experiența.
Anii petrecuți în slujba acestei instituții de învâțământ în calitate de director au insemnat pentru mine multe eforturi si sacrificii in plan personal si familial, dedicandu-mi aproape tot timpul pentru dezvoltarea institutionala a Liceului Tehnologic Ticleni, pentru dezvoltarea personala a mii de elevi, de multe ori in detrimentul propriilor mei copii.
Dar nu am fost niciodată singur! Dea aceea, doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la construcția materială si spirituală a acestui liceu de-a lungul anilor:
În primul rând domnilor Primari și în special domnului Primar Radu Constantin care a înțeles importanța acestui lăcaș de cultură din urbea noastră și a alocat resurse financiare fără precedent în reabilitarea, dotarea și modernizarea liceului nostru. Inspectoratului Școlar General pentru ca a avut încredere în noi și ne-au sprijinit întotdeauna în asigurarea unui plan de școlarizare generos și adecvat regiunii noastre,
Consiliului Județean Gorj (domnilor președinți Ion Călinoiu și Cosmin Popescu) care ne-au sprijinit necondiționat în demersurile noastre de atragere de finanțări atât de necesare atingerii dezideratului comun de a deveni o scoala la nivel european, lucru care a devenit realitate din anul 2016,
Profesorilor care au adus pasiune și devotament, părinților care ne-au susținut și ne-au încredințat cel mai de preț lucru pe care îl au – copiii lor, și, desigur, elevilor noștrii – tinerii care nu doar că au studiat în acest liceu, dar au și trăit în el, iar prin rezultatele și performantele lor, prin locul pe care îl ocupă în societate astăzi, au adus cinste și prestigiu Liceului Tehnologic Țicleni.
Cu toții ați adus viață și culoare coridoarelor sale, ați construit amintiri și ați călătorit pe drumul auto-descoperirii si al cunoașterii.
Suntem astăzi, aici, să celebrăm nu doar cinci decenii de existență, ci și pe oamenii care au făcut ca această instituție să prospere. Fiecare râs, fiecare lecție învățată, fiecare triumf și chiar fiecare greșeală, au fost piatră de temelie în construcția liceului nostru. Privind înainte, vă încurajez pe toți să continuați să valorificați puterea cunoașterii și a comunității. Să vă străduiți să fiți mereu curioși, să vă deschideți inimile față de diversitate și să vă asumați responsabilitatea pentru binele colectiv.
Avem, împreună, șansa de a scrie următoarele capitole ale acestei povești. Să o facem cu înțelepciune, cu curaj și cu bunătate. Să ne asigurăm că liceul nostru va rămâne, pentru încă 50 de ani și mai mult, un far de lumină și speranță pentru generațiile viitoare.
Să celebrăm trecutul, prezentul și viitorul acestei minunate instituții. Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru că sunteți parte din această istorie și vă provoc să ne fiți alături în angajamentul de a face următorii ani încă si mai strălucitori.
În încheiere, vreau sa vă mulțumesc și sa vă doresc o aniversare minunată, cu inima plină de recunoștință și mândrie pentru tot ceea ce am realizat împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here