Liceul Auto se mută la Forestier

367

grup scolar auto (2)Grupul Şcolar Auto din Târgu – Jiu va fuziona, din această toamnă, cu Liceul Forestier, cei peste 800 de elevi urmând să înveţe, astfel, în condiţii potrivite.

Grupul Şcolar Auto este singura unitate de învăţământ din Târgu – Jiu în care încă mai există clase încălzite cu lemne.

Atât pentru elevii cât şi pentru profesorii de la Grupul şcolar Auto, mutarea în alt sediu este mană cerească. grup scolar auto (4)„Pentru noi înseamnă foarte mult. Aici este foarte greu, e frig, abia ne descurcăm”, a declarat Alina Dănăricu, directorul unităţii de învăţământ. În momentul de faţă, în această şcoală învaţă 830 de elevi. Din fericire, unii dintre ei deja îşi desfăşoară cursurile în clădirea fostului cămin de la Liceul Forestier, fiind vorba despre elevii claselor a IX-a şi a X-a. Restul, adică cinci clase a XI-a, trei clase a XII-a, trei clase a XIII-a şi patru clase de postliceală învaţă, în continuare, în spaţiile neigienizate şi insalubre.
grup scolar auto (6)Clase în fostul cămin şcolar
Grupul Şcolar Auto are, în total, 16 săli, de doi ani încoace şase dintre ele fiind încălzite printr-o centrală cu gaze, instalată cu mult efort. Restul de zece săli sunt încălzite, în continuare, cu lemne pe care, pentru a nu îngheţa de frig, elevii sunt nevoiţi să le bage în sobe pe parcursul orelor de curs. Pentru a evita cât mai mult ca liceeni să înveţe în aceste clase, pe parcursul iernii se face practică comasată, copiii fiind trimişi la service-uri auto. Din toamnă, însă, acest lucru nu se va mai întâmpla. Spaţiul în care a funcţionat căminul şcolar de la Liceul Forestier va fi reabilitat şi transformat în săli de clasă pentru toţi cei 800 de elevi de la Grupul Şcolar Auto. În acest fel nici cadrele şcolare nu vor rămâne fără un loc de muncă şi nici copiii nu vor mai îngheţa de frig în săli total improprii.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here