Liceenii rovinăreni, buni afacerişti

387
afacere elevi rovinariMembrilor claselor de liceu ale Grupului Şcolar Industrial Rovinari au fost antrenaţi în cursul zilei de miercuri într-o activitate economică, ce face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Astfel, conducerea şcolii a organizat o piaţă liberă pe care novicii antreprenori de clasa a X-a şi-au vândut propriile produse. De altfel, elevii claselor a IX-a au fost puşi în situaţia de a elabora un silogism care să întemeieze opinia lor despre piaţă. Elevii care sunt în penultimul an de liceu au intervenit în această acţiune ca şi membri ai unei instituţii, constituindu-se în Administraţia Pieţei şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Elevii antreprenori au utilizat diferite strategii de marketing: reclamă, preţuri psihologice, oferte, vânzări personale.

La eveniment au participat elevi şi profesori ai unităţii de învăţământ. Juriul a înmânat diplome pentru cei mai eleganţi antreprenori, cel mai vândut produs, cel mai mare profit şi cel mai original produs. Primăria oraşului Rovinari a fost partener în acest proiect.
„Aceste activităţi anteprenoriale trebuie promovate în rândul tinerilor noştri, pentru că după cum se observă generează o serie de avantaje în lanţ”, a declarat edilul Dorin Filip.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here