Liceenii din Târgu-Jiu vor participa la “Ora SMART”

381

Elevii de clasa a X-a şi a XI-a de la cinci licee din Târgu-Jiu vor afla care sunt secretele planificării unei cariere de succes într-o lume digitală. Acest lucru va fi posibil datorită Samsung România şi totodată caravanei Trends of Tomorrow, care ajunge săptămâna aceasta la Târgu-Jiu.

Samsung Electronics România anunță debutul ediției de toamnă a caravanei Trends of Tomorrow – proiect realizat de CSR, demarat în 2011, care are drept scop orientarea profesională şi susținerea dezvoltării personale a elevilor de liceu. În cadrul caravanei, tinerii vor participa la “ora SMART” unde vor afla tendinţele actuale de pe piaţa muncii, descoperind importanța consolidării aptitudinilor digitale, esențiale pentru o carieră de succes. Caravana de toamnă se va desfășura în perioada 15 octombrie – 5 noiembrie 2013 în 4 orașe: Târgu-Jiu, Alba-Iulia, Pitești și Focșani.
Săptămâna aceasta, caravana sosește în cinci licee din Târgu Jiu: Colegiul Național Tudor Vladimirescu, Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Național Spiru Haret și Liceul Gheorghe Magheru. Elevii din aceste licee vor avea ocazia de a-și construi, cu ajutorul specialiștilor, o imagine detaliată despre influența tehnologiei asupra carierei lor într-o lume digitală. Caravana va sosi în liceele de prestigiu din cele patru orașe și își propune să le ofere tinerilor o perspectivă inovatoare asupra importanţei aptitudinilor digitale în construirea traseului profesional. Elevii vor afla sfaturi utile pentru orientarea profesională, de la modalitatea de consolidare a aptitudinilor necesare angajării până la completarea corectă a unui CV.

Specialiştii vorbesc despre importanţa aptitudinilor digitale
Astfel, tinerii vor putea să devină mai competitivi pe piața muncii, încă de la debutul în carieră. Suportul pe zona de consultanță în domeniul resurselor umane este oferit de specialistul eJOBS, Aurora Mateiuc. „Încă de la ediția din primavară am conturat o perspectivă asupra importanței aptitudinilor digitale. Prin intermediul acestei caravane ne dorim să le arătăm tinerilor maniera în care tehnologia le va influența traseul profesional. Astfel, reprezentanții generației digitale vor putea afla modul în care toate informațiile, aflate la un click distanță, pot avea un impact hotărâtor asupra carierei lor. Prin intermediul acestei etape a campaniei Trends of Tomorrow ne dorim să consolidăm aportul Samsung în ceea ce privește conturarea deciziilor de carieră pentru tineri. În acest mod, caravana Trends of Tomorrow devine o pledoarie pentru aptitudinile digitale care sunt decisive pentru traseul profesional al tinerilor.”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Electronics România.

Aplicaţie, în sprijinul liceenilor
Pentru a-i susține în primii paşi spre alegerea unei cariere, campania Trends of Tomorrow oferă tinerilor informații nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci și prin pagina oficială de Facebook, Trends of Tomorrow. O aplicație special dezvoltată le stă la dispoziție pentru a învăța modalitatea corectă de completare a unui CV. Fiecare utilizator are ocazia să își insereze datele personale, iar aplicația generează un CV ce poate fi descărat direct de pe pagina de Facebook. Alături de posibilitatea de a realiza CV-ul prin intermediul rețelei de socializare, tinerii pot găsi și sfaturi practice care să îi ajute pe parcursul primilor pași în carieră. În acest mod, pagina de Facebook Trends of Tomorrow devine o platformă prietenoasă de dialog constant cu cei aflați la început de carieră. În primul val al caravanei din 2013, desfășurat în intervalul 15 mai – 5 iunie, inițiativa Trends of Tomorrow a vizat 25 licee de top din Craiova, Constanța, Ploiești, Sibiu și Galați. Echipa de specialiști a stat de vorbă cu peste 3600 de elevi despre viitorul lor profesional și despre trendurile în comunicarea digitală.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here