Liberalii continuă să bată toba împotriva unui proiect cultural benefic pentru Gorj

522

Proiectul privind alocarea sumei de 18 milioane lei pentru susţinerea municipiului Craiova la titlul de Capitală Culturală Europeană nu-l lasă să doarmă pe copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu. Deşi nu a votat proiectul care va aduce beneficii culturale judeţului, dacă Bănia va fi ridicată la rangul propus, doar pentru că se află în Opoziţie, Vâlceanu a mutat polemica pe acest subiect la propriul partid. Ieri, copreşedintele PNL, a criticat alocarea banilor pentru proiectul respectiv, vorbind de un aşa-zis “plocon politic” oferit de PSD, primăriţei Olguţa Vasilescu. Ion Călinoiu a preferat, în schimb, să combată vorbele lui Vâlceanu în Consiliul Judeţean, reuşind să atragă chiar pe unii aleşi PNL de partea sa. Mădălina Ciolocoi s-a arătat pentru proiectul în cauză, lucru ignorat total de Vâlceanu care nu o mai are, demult, în cărţi pe respectiva.

Craiova-Capitală-Culturală-Europeană-2021-Get-involvedConsiliul Judeţean Gorj a arătat că susţine, în septembrie, proiectul “Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”. În acest sens a fost aprobată o hotărâre privind aderarea judeţului Gorj la Asociaţia “Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, care a luat ființă în anul 2013, în scopul susținerii candidaturii orașului Craiova la titulatura de mai sus. Responsabilii administrativi și cei ai societății civile au înțeles faptul că eventuala nominalizare a orașului Craiova la titlul de Capitală Europeană a Culturii reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni, pentru întregul oraș, dar și pentru regiunea Oltenia. Din acest motiv, toate judeţele din Oltenia au aprobat o contribuţie la bugetul acestui proiect. CJ Gorj a stabilit să acorde, recent, 18 milioane lei, pentru ca Gorjul să fie promovat cultural alături de Craiova.
Acordarea banilor a stârnit însă doar polemici politice, Dan Vâlceanu făcând ceea ce face de obicei, protestează la fiecare şedinţă a CJ la orice proiect care are el senzaţia că l-ar scoate în faţă. După ce comentează astfel, poartă aceleaşi discuţii şi la partid, precizând, ieri, că municipiul Târgu-Jiu ar fi avut mai multe şanse să obţină respectivul titlu având în vedere că, din punct de vedere cultural şi turistic, judeţul Gorj are mai multe obiective decât Doljul. Totodată, liderul PNL Gorj a mai afirmat că nu este de acord nici cu mutarea a trei biserici din judeţ, dintre care două de patrimoniu, în mai multe localităţi din Dolj pentru a spori numărul obiectivelor de interes cultural din zonă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here