Liber la exportul de carne de porc

408
carne porc1România va putea începe, de la 1 ianuarie 2010, exporturile de carne proaspătă de porc şi produse care conţin acest tip de carne provenită din zonele libere de pestă porcină clasică, în urma deciziei luate de reprezentanţi ai Comisiei Europene (CE), a anunţat ANSVSA.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), decizia a fost luată de către Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătate Animală (SCFCAH), în cadrul reuniunii desfăşurate la Bruxelles.
Comisia Europeană a menţionat, în condiţiile votului, că la începutul anului 2010 vor avea loc mai multe inspecţii comunitare în România pentru a urmări în continuare evoluţia pestei porcine clasice după oprirea vaccinării, precum şi capacitatea unităţilor de procesare aprobate, de a implementa sistemul lohn în condiţii de siguranţă şi transparenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here