Levănţica – moduri de utilizare

432

levanticaLevănţica este o plantă aromată care se hrăneşte cu razele solare ale lunilor de vară şi le transformă într-un ulei eteric cu parfum minunat, blând, ce ne inspiră bucuria de a trăi.

Levănţica ţine insectele departe. Se va face un amestec din câteva picături de ulei de levănţică cu ulei de floarea soarelui, după care se masează pielea cu această soluţie.

Au apărut moliile în sertarele de haine? Nu mai suporţi mirosul de naftalină? Apelează la săculeţele cu flori de levănţică uscată.

Ţi s-a înfundat nasul ? Levănţica te poate salva. Într-un vas cu apă foarte caldă se pun 5 picături de ulei de levănţică după care se inhalează aburii.

Te-ai ars în timp ce găteai ? În loc să pui ulei pe zona afectată sau să alergi la robinet pentru a folosi apa rece, pune câteva picături de ulei de levănţică pe acea porţiune arsă.

Ştiai că oţetul este cel mai indicat în arsurile solare? Poate că este. Dar vei mirosi a oţet toată ziua. Dacă arsurile sunt minore, amestecă câteva picături de ulei de levănţică cu apă minerală şi pune pe locul afectat.

Te confrunţi cu nopţi albe, nu poţi avea un somn odihnitor? Câteva picături de ulei de levănţică pe perna ta, va face minuni. Aroma acesteia va alunga stresul şi vei avea un somn liniştit.

Anumite produse cosmetice au în compoziţie levănţică. În crema ta de faţă sau în loţiunile de corp pune câteva picături din ulei de levănţică. Este foarte importantă pentru dobândirea unui ten frumos.

Uleiul de levănţică este un bun antiseptic şi antiinflamator. Daca te confrunţi cu dureri de cap şi nu eşti obişnuit să iei pastile sau nu vrei să le iei, masează tâmplele cu câteva picături de ulei de levănţică.

Levănţica are proprietăţi dezinfectante. Pune sub chiuvetă o sticlă cu bicarbonat de sodiu, ulei de levănţică şi apă.

Vrei să pregăteşti ceva special ? Caută câteva reţete cu levănţică. Puiul cu levănţică poate fi un deliciu.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here