Let’s Do It România 2013- Colegiul Tehnic Motru

607

România contează pozitiv ! Împreună cu alte 50 de ţări, România a devenit în ultimii ani un actor relevant pe harta mondială în ceea ce priveşte acţiunea de ecologizare a mediului. În fiecare an, la nivel naţional, echipe de voluntari participă la Ziua de Curăţenie Naţională, Let’s Do It, din 28 septembrie.

Devenind o tradiţie la nivelul Colegiului Tehnic Motru, respectul faţă de natură nu a lipsit nici în acest an. Se pot spune multe despre această activitate, se pot folosi diferite expresii pentru a reflecta implicarea liceenilor, dar de data aceasta concluziile vor aparţine cititorilor. Înainte de a scrie acest articol observ o tendinţă generală de a multiplica realitatea, uneori depăşind limita credibilităţii. Din dorinţa de a supra-aprecia se uită faptul că anumiţi oameni neglijează natura prin poluarea pe care o produc. Deşeurile şi ignorarea unei părţi importante a populaţiei reprezintă o problemă actuala. Este un lucru trist faptul că oamenilor le place să trăiască în neadevăr, doar pentru imagine.
Acest articol este însă diferit, pentru că lucrurile se spun tranşant, abordând o perspectivă statistică: aceasta este realitatea, şi trebuie prezentată ca atare.
Sâmbătă, 28 septembrie 2013, în intervalul orar 8-12, la Colegiul Tehnic Motru, sub coordonarea doamnei directoare Niculina Chiţulescu, 8 profesori împreună cu 70 de liceeni, au devenit voluntari în acţiunea de strângere a deşeurilor din zona aferentă Colegiului Tehnic, reuşind să colecteze 41 de saci. Dintre cei care au adunat cei mai mulţi saci de gunoi şi au strâns grămezi cu material lemnos neutilizat, pot fi enumeraţi următorii voluntari :
XII K – Benga Nicoleta Lavinia
XI F – Cazacu Maria Cristina
XI C – Tănasie Nicuşor-Marian
-Harapcea Florina-Simona
IX H–Caranda Ionuţ-Alexandru
-Hoară Ion
-Păducel Liliana
-Crăciunoiu Ştefan-Cătălin
XI B – Scalat Ana-Maria
– Bătăiesu Carmen Alexandra
IX E – Latea Claudiu
IX H – Isac Dumitru Narcis
Potrivit doamnei directoare, obiectivul principal al cadrelor didactice este acela de a transforma curtea liceului după standarde europene, pentru a deveni cea mai frumoasă din Municipiul Motru:
‘‘Ediţia din acest an Let’s Do It a devenit o provocare pentru echipa de voluntari a Colegiului Tehnic. Am avut drept obiectiv să îmbunătăţim performanţa din anii precedenţi şi să devenim echipa care reuşeşte să strângă cea mai mare cantitate de deşeuri din zona Municipiului Motru. Pentru a deveni performant consider că este necesar să dai tot ce poţi, să-ţi conştientizezi limitele şi să nu te dai bătut. Având în vedere că în această activitate s-au implicat elevi cu vârste între 15 şi 18 ani, efectele benefice nu sunt doar pentru natură, care a devenit mai curată, mai normală, ci şi pentru cei implicaţi, devenind o etapă importantă pentru maturizarea acestora. După o campanie de promovare prin afişe create de liceeni, după o zi de colectare a deşeurilor, iată că a sosit momentul pentru concluzii: Am strâns mult mai mult comparativ cu anul trecut, devenind echipa care a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri din Motru. Pot spune că tot efortul celor care s-au implicat a fost foarte important şi merităm să ne mândrim pentru ceea ce am reuşit. Mulţumesc prin această cale tuturor celor care au contribuit la această activitate şi îi sfătuim să conştientizeze că respectul şi grija pentru natură nu se manifestă doar cu ocazia Let’s Do It, important este să avem un asemenea comportament in fiecare zi” (Niculina Chiţulescu, director Colegiul Tehnic Motru)!
Adrian Vladimir Costea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here