Leşin la coada de la Casa de Sănătate Gorj

411

DSCF2618Aşa cum era de aşteptat, prima zi de funcţionare a softului informatic, stricat săptămâna trecută, a adus cu ea sute de gorjeni la sediul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate.

Oamenii s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii, iar unii dintre ei au clacat, în jurul orei 10.30 o femeie căzând pur şi simplu din picioare. Aceasta a leşinat sub privirile colegilor de la coadă, efortul fizic împiedicând-o să îşi mai continue statul în picioare cu orele pentru a dobândi o banală adeverinţă. De altfel, femeia a fost atât de slăbită că reprezentanţii Casei de Sănătate au trebuit să cheme o ambulanţă, care să o transporte la spital, starea ei nefiind însă una critică.

Şeful CAS Gorj, Gheorghe Cocină a coborât şi el din birou pentru a vedea ce se întâmplă la parterul instituţiei, acesta spunând că personalul de la ghişee a fost suplimentat şi că „asta e”, până pe miercuri când probabil vor fi rezolvate solicitările amânate de săptămâna trecută cozile nu vor dispărea. Până atunci, în schimb, gorjenii care vin după adeverinţe sau alte informaţii la Casă, vor trebui să reziste cu orele. „Stăm aici de azi-dimineaţă şi probabil până pe la 3.00 încolo, după-amiază, nu o să plecăm acasă. De la Dăneşti am venit şi ne-am aşezat la coadă că ştiam că va fi aglomerat. E vai şi amar de noi. Dacă nu luăm hârtia de aici, nu putem merge la spital, acolo dăm de medici care vor şi ei bani şi tot aşa. Toată lumea să ne jupoaie”, se plângea un bărbat.

Ca el erau cu zecile la coada formată la ghişeele CAS Gorj, una dintre femei descoperind că are de dat acum milioane de lei vechi drept contribuţii neachitate cu vreo 5-6 ani în urmă. „De unde să dau eu banii ăştia, că nu mai am loc de muncă. Am avut un stand la piaţă, nu a mers, am închis, nu mi-a spus nimeni că trebuie să plătesc vreo sumă. Să vină acum şi să îmi ceară banii din urmă mi se pare aberant. Acum am şi copil, sunt şomeră, lor nu aveam să le dau bani. O să vin să le pun lor copilul în braţe şi să se descurce că eu nu mai pot”, declara femeia în timp ce aştepta la coadă. Înghesuiala se va repeta şi azi, numărul celor care au nevoie de hârtii sau informaţii de la CAS Gorj rămânând în continuare ridicat, mai ales că este şi început de an şi o grămadă de documente trebuie completate în această perioadă.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here