Leneveală pe banii municipalității! Șeful Compartimentului Îndrumare Asociații de Proprietari Târgu-Jiu dă doar sfaturi pe banii primăriei!

1194

O sesizare făcută de un cetățean al municipiului Târgu-Jiu în legătură cu încălcarea legii de către președintele unei asociații de proprietari, la finalul lunii octombrie, s-a finalizat fără efectul scontat. Mai exact, Toma Șărămăt, șeful Compartimentului Îndrumare Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, s-a limitat să-i acorde reclamantului, dar și asociației, pe 6 noiembrie, doar câte o notă scrisă în care dădea, cu larghețe, indicații din lege în ce privește problemele semnalate de acel locatar. Nu este însă pentru prima dată când problemele Asociației de Proprietari nr.100 ajung pe biroul lui Șărămăt, fără ca în cauză să se ia vreo măsură palpabilă. Nici măcar dorința reclamantului ca Șărămăt să răspundă disciplinar pentru lipsa sa de reacție nu s-a finalizat în defavoarea angajatului primăriei.

Un locatar din cadrul Asociației de Proprietari nr.100 din Târgu-Jiu, zona Minerilor, a sesizat pe 27 octombrie 2017 că președintele acestei asociații ar fi încălcat flagrant articole din Legea nr.230/2007, în special, legat de felul în care s-ar fi reabilitat hidroizolația terasei(acoperișului) blocului în care acesta locuiește. Deși îi cerea, în scris, șefului Compartimentului Îndrumare Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu-Jiu să ia măsuri pentru sancționarea președintelui și intrarea în legalitate a asociației, Toma Șărămăt nu face nimic în acest sens, spune reclamantul, ci doar îi trimite solicitantului și asociației incriminate pasaje din legea respectivă în care li se indică respectivilor doar cum se lucrează corect. În ce privește sancțiunile ori abaterile semnalate, acestea nu sunt verificate de șeful compartimentului amintit, iar președintele asociației nici măcar nu este mustrat să intre în legalitate în caz contrar putându-i-se retrage atestatul.

Abuzurile în floare, Șărămăt dă din umeri!
Reclamantul nu este șocat de lipsa de reacție a lui Șărămăt care se ascunde de fiecare dată în spatele legislației care i-ar permite doar să dea sfaturi pe banii Primăriei Târgu-Jiu fără să ia vreodată vreo măsură radicală în ce privește abuzurile președinților de asociații de proprietari din municipiu. Trebuie menționat că în acest caz, reclamantul sesiza, că terasa blocului său a fost reabilitată de o firmă aleasă de un proprietar de la etajul patru, în timp ce locatarii din scară au fost înștiințați că au de plătit fiecare 210 lei, Asociației nr.100. Lor li s-a mai spus că firma prestatoare ar fi fost plătită pentru lucrare de către asociație, adică partea de materiale, în timp ce locatarul de la etajul patru ar fi plătit manopera. Într-un cuvânt firma constructoare este bine merci, în timp ce locatarii de pe un tronson al scării 2 din blocul 15 sunt buni de plată pentru o investiție pe care ei nu au avizat-o. Proprietarii scării respective au refuzat și refuză, în continuare, să plătească debitul în valoare de peste 1000 de lei.

Raportul dintre administrația municipală și asociații scârție
Compartimentul Îndrumare Asociații de Proprietari Târgu-Jiu are, conform legii, atribuții juridice, tehnice și de legislație a muncii și raporturilor de muncă, cu specialiști angajați. Nu știm nici în prezent care sunt atribuțiile salariatului Șărămăt, șef al compartimentului amintit, care dovedește că nu se implică deloc în problemele semnalate de cetățenii orașului, concret fiind și incidentul publicat de Gorjeanul luni, în care un bloc din municipiu este afectat grav de lucrări necontrolate tot pe acoperiș. Și luni, Șărămăt a dat din umeri când proprietarul garsonierei în cauză i-a solicitat ajutorul și acum când i s-a reclamat problema de la Asociația nr.100. De altfel, reclamantul care s-a adresat primăriei în 2017 a solicitat, în 2014, ca Șărămăt să ajungă în fața Comisiei de Disciplină a Primăriei Târgu-Jiu, dar culmea, răspunsul negativ l-a primit tocmai de la Șărămăt.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Asta nu i nimic …sa vedeti cum sfidează d nul Saramat legea cu parcarile din municipiul Tg jiu. Reziliaza contractele de parcare după bunul plac chiar dacă locul de parcare este plătit, încasează ilegal de două ori banii pentru același loc de parcare. Nici macar nu se sinchiseste sa trimita raspuns la solicitările cetățenilor încălcînd legile acestei țări. Oare organele abilitate nu pot face o verificare la abuzurile comise de acest individ Saramat? care doarme in primărie pe banii nostri ai contribuabililor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here