Lemnul scos la licitaţie pentru Novaci nu s-a vândut! Două firme şi-au adjudecat 866 mc de lemn la Polovragi

652

Direcţia Silvică Gorj a scos la licitaţie 18.456 de mc de lemn în judeţ, pe 6 august, nefiind ocolit de procedura legală de vânzare nici lemnul pentru două localităţi sinistrate, Novaci şi Polovragi. Asta şi pentru că în cele două localităţi lemnul scos la vânzare era fie doborât de vânt fie îndepărtat pentru drumurile de acces spre parchetele gata cumpărate. Cert este că, lemnul din Novaci, în cantitate de 152 de mc a rămas fără cumpărător în timp ce pentru lemnul din Polovragi s-au luptat mai multe firme. Succes Nic Com şi Nicobor Forest SRL, ambele din Gorj, au câştigat licitaţia.

Direcţia Silvică Gorj a scos la licitaţie, conform procedurii legale, aproape 18.500 de mc de lemn pentru tot judeţul. Lemnul pentru Novaci şi Plovragi, zone sinistrate, a creat reacţii negative, la o zi după licitaţie, asta deşi lemnul scos la vânzare aici nu era unul de mare importanţă. Mai precis, la Novaci s-au scos la vânzare 152 de mc de lemn doborât de vânt. Nu l-a cumpărat nimeni, acesta urmând să fie iar licitat. La Polovragi s-au scos la licitaţie, în schimb, 887 de mc, din care 50 de mc era lemn doborât de vânt. S-au adjudecat însă 866 de mc, adică 21 de mc de lemn doborât de vânt, iar restul lemn care a fost îndepărtat pentru a se permite accesul spre parchetele deja achiziţionate anterior acestei licitaţii. “Suntem obligaţi să organizăm aceste licitaţii. Regulamenul nu ţine cont că în zona respectivă a fost sau nu o viitură. De asta şi licitaţia de acum s-a organizat conform regulamentului de vânzare a mesei lemnoase care se recoltează anual din fondul forestier proprietate publică a statului, administrată de Regia Naţională a Pădurilor”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

ocolul silvicSucces şi Nicobor Forest exploatează lemnul la Polovragi
Licitaţia pentru Polovragi a fost adjudecată de două firme, adică de Succes Nic Com şi de Nicobor Forest din Baia de Fier. Cele două firme au licitat separat pentru lemnul doborât de vânt şi pentru cel îndepărtat pentru realizarea drumurilor forestiere.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here