Legumele de sezon, explozie de sănătate

439
ridichiGăsim în pieţele şi magazinele din oraş tarabe şi standuri cu diferite legume de sezon, proaspete care te îmbie numai când le priveşti. Deci nu mai sta pe gânduri şi mergi şi aprovizionează-te cu aceste minunăţii ale naturii cum sunt ridichiile, salata sau ceapa verde pe care e bine să le consumi zilnic datorită aportului de vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie.

Consumă aceste legume simple sau alături de diferite feluri de mâncare.
Ceapa verde
Consumă ceapă verde pe o perioadă de două săptămâni dacă te confrunţi cu afecţiuni dermatologice şi vei vedea efectele sale, aceasta având rolul de a purifica şi regenera organismul.
De asemenea, ceapa verde întăreşte sistemul imunitar.
Usturoiul verde
Usturoiul verde conţine pe lângă diferite vitamine şi minerale şi o substanţă benefică din usturoi alicina, care are şi efect de antibiotic. Usturoiul verde luptă împotriva cancerului şi reduce efectele negative ale fumatului.
De asemenea, usturoiul verde scade tensiunea arterială, previne virozele respiratorii şi creşte pofta de mâncare.
Ridichiile
Ridichiile au în componenţa lor fibre, vitamina A, acid folic dar şi fier. Consumate în cure de câteva săptămâni acestea previn cancerul., reduc senzaţia de balonare şi indigestiile.
Pot fi consumate şi frunzele de ridichii în tratarea sughiţului, a durerilor faringo-laringiene, a lipsei secreţiei lactate şi a diareei.
Salata verde
Salata verde este cunoscută pentru conţinutul de săruri minerale (zinc, iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic), dar şi de vitamine (A, B, C, D si E).
Are un rol important în înlăturarea infecţiilor şi a viruşilor. De asemenea, salata verde accelerează digestia şi procesul de eliminare, din acest motiv fiind recomandată în curele de slăbire.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here