Legea Pensiilor – Obiect de negociere între pensionari şi parlamentari

445

intalnire varstnici facuta de mineZeci de reprezentanţi ai grupurilor de pensionari din judeţul nostru s-au întâlnit vineri la prânz cu cinci din cei opt parlamentari gorjeni.

Punctul marcant al întâlnirii a fost mult discutata Lege a pensiilor, care pare a fi de neînţeles pentru membrii sistemului de pensii din România.

La eveniment au fost prezenţi şi subprefectul de Gorj, Horaţiu Gorun, precum şi directoarea Casei Judeţene de Pensii, Rodica Ghimişi. Din păcate, parlamentarii nu au întregit decorul, deoarece din cei opt reprezentanţi pe care îi avem în cele două Camere ale Parlamentului României doar cinci şi-au făcut apariţia. Astfel, la întâlnirea cu pensionarii au fost prezenţi senatorii PDL, Ion Ruşeţ, şi PSD, Toni Greblă, precum şi deputatul PNL, Dan Ilie Morega, şi pesediştii Mugurel Surupăceanu şi Vasile Popeangă. Cei care au avut probleme mai importante de rezolvat au fost deputaţii PDL, Severus Militaru şi Cosmin Popescu, precum şi deputatul Victor Ponta, care a trebuit să participe la aceeaşi oră la o întâlnire cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, ce a sosit vineri într-o vizită la Târgu-Jiu.
Total nemulţumiţi de pensii
Reprezentanţii pensionarilor gorjeni le-au cerut vineri parlamentarilor lămuriri cu noua lege a pensiilor, precum şi socoteală despre propunerile legislative făcute de aceştia în Parlament care să vină în folosul vârstnicilor. “Nu am o părere bună despre pensii, şi asta este ca urmare a celor care au condus ţara şi au furat pe rupte. Din păcate, încă mai este de furat şi de-aia nu sunt bani de pensii. Mă aşteptam ca la întâlnire să vină toţi parlamentarii de la putere că pe cei din opoziţie şi aşa nu-i ascultă puterea şi nu-i bagă nimeni în seamă”, a declarat Ion Nimară, colonel în retragere, cu o vechime în armată de 45 de ani.
Senatorii, deschişi la discuţii
Ion Ruşeţ, senator PDL de Gorj a răspuns invitaţiei oficiale primite din partea Instituţiei Prefectului. “Am venit cu drag şi dispus să discut cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari din judeţ, tema principală fiind proiectul legii unice a pensiei”, a precizat senatorul.
De asemenea, Greblă ţine cu pensionarii gorjeni şi le dă dreptate să fie preocupaţi de a şti mai multe despre proiectul de lege unitară a pensiilor care creează mai multe încurcături decât să rezolve vreo problemă: “Am câteva comentarii făcute de Legea Pensiilor. Primul ar fi că această lege n-a fost dezbătută, drept dovadă stă faptul că oamenii solicită lămuriri în legătură cu cum va fi pensia lor în viitor”.
Senatorul PSD s-a arătat nemulţumit că n-au fost făcute studii de impact pe diverse categorii de pensionari ca după intrarea în vigoare a legii să fie clar modul cum vor fi pensiile, cât va fi paguba la bugetul de stat, precum şi ce mişcări vor fi în instituţii.
Previziuni sumbre dă Greblă
Totodată, senatorul Toni Greblă crede că mai sunt de rezolvat nişte lucruri şi cu pensiile ocupaţionale: “Acestea, în termen politicianist, se numesc pensii speciale şi sunt calculate greşit, urmare fiind că reies nişte sume din acelea pe care le vedem la televizor”.
Conform pesedistului, noua Lege a Pensiilor, nu rezolvă problema sistemului de pensii care, la noi în ţară, are cinci milioane de pensionari.
“Din păcate, dacă acest proiect va fi adoptat, toate pensiile din România vor fi reduse, unele foarte mult, unele mult, deci nu va rămâne nicio pensie aşa cum este în prezent”, a completat senatorul.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here