Legea nu le va permite să predea imediat după terminarea şcolii – Profesorii tineri, pedagogi mediocri

479
Una din schimbările propuse de noua Lege a Educaţiei se referă la faptul că viitorii profesori nu vor putea preda imediat ce ies de pe băncile facultăţii. Aceştia vor fi obligaţi să urmeze un curs de un an, timp în care se vor pregăti să fie buni pedagogi.

Întrebat despre acest lucru, preşedintele Sindicatelor Libere din Învăţământ Târgu – Jiu, Gheorghe Câlniceanu, a declarat că nu i se pare normal dar că, într-adevăr, pregătirea pedagogică a noilor profesori este la pământ.

Cursurile şi şcolile pe care o persoană le parcurge pentru a putea preda într-o unitate de învăţământ nu mai sunt, se pare, suficiente. Potrivit noilor schimbări în sistemul educaţional, viitorii dascăli vor parcurge, timp de un an, un fel de pregătire cu un mentor în ideea de a învăţa cum anume trebuie să lucreze cu copiii. La sfârşitul acestei perioade, candidaţii vor susţine un examen care va releva dacă sunt sau nu pregătiţi pentru catedră. „Nu mi se pare bine. Până acum practica pedagogică se făcea în timpul facultăţii. Totuşi, lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi nu este corect”, a declarat Câlniceanu, preşedintele SLI Târgu – Jiu. Potrivit acestuia, pedagogia este foarte importantă, dar candidaţii nu o cunosc. „Din cauza aceasta sunt note foarte mici la examene. Practica în unităţi se plăteşte acum, nu se mai face aşa cum trebuie”, a completat Câlniceanu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here