Lecție de patriotism la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu”

2841

Momente artistice deosebite au avut loc, în prima parte a zilei de ieri, la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” din municipiul Târgu-Jiu.

Elevii din clase primare, precum și cei de gimnaziu au susținut mai multe momente speciale alături de dascălii unității de învățământ, sărbătorind așadar, în avans, Ziua Națională a României.
,,Sărbătorim astăzi (n.r. ieri), în Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu, Ziua Națională a României printr-o activitate complexă, îmbinând cântecul, dansul, recitarea, expoziția de carte și de pictură, și o paradă a costumelor populare românești.
Se vrea a fi o adevărată lecție de patriotism, elevii luând încă o dată cunoștință cu valorile neamului românesc: dragoste de neam, dragoste de țară, spirit de sacrificiu. Înființăm, în același timp, în școala noastră, Cercul Cultul Eroilor. În activitățile de astăzi (n.r. ieri) sunt angrenați elevi atât din ciclul primar, cât și din cel gimnazial.
Am făcut și anul trecut o acțiune similară de Ziua Națională a României, însă au fost implicați doar elevii de gimnaziu”, a declarat Violeta Dulubei, directorul Școlii Gimnaziale ,,Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu.
Evenimentele au fost deschise cu intonarea imnului de stat al țării, care a fost cântat laolaltă, atât de elevi, cât și de cadrele didactice, dar și părinți și alți invitați. Nu doar cântecele patriotice și dansurile populare au întregit atmosfera de sărbătoare, ci elevii unității de învățământ au pregătit și o paradă a costumelor populare autentice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here