Leacuri pentru neplăceri de vară

438

probleme de varaDacă ai petrecut prea multe ore la plajă şi pielea a început să se înroşească, iată un remediu uşor de aplicat. Se rad doi – trei cartofi, se amestecă cu puţin ulei de măsline şi puţin vin roşu, după care se aplică pe zonele arse.

 

 

 

Comprese cu iaurt

 

Dacă pielea te ustură foarte tare, iată un remediu la îndemână: iaurt sau lapte bătut rece, de la frigider. Se aplică pe pielea înroşită şi se lasă un sfert de oră, apoi se clăteşte pielea cu infuzie rece de muşeţel. Iaurtul şi laptele bătut au în componenţa lor culturi active de bacterii care înlătură usturimea de la nivelul pielii. Muşeţelul este un bun calmant, antiinflamator, anestezic şi cicatrizant.

Cicoarea înlătură insolaţia

O infuzie de cicoare atenuează febra şi stările de greaţă, dacă ai insolaţie. La o cană de apă fiartă se pune o lingură de cicoare, se lasă10 minute, după care se bea infuzia cu înghiţituri mici. Cicoarea îţi reglează temperatura, stimulează activitatea ficatului şi înlătură stările de greaţă. Se poate adăuga în infuzie şi puţină mentă. Menta calmează spasmele digestive şi reduce ameţeala. Mai mult, o cană cu ceai de mentă calmează durerea de cap, având efect sedativ.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here