Leacuri pentru dereglările hormonale

744
tincturaAmenoreea (lipsa prelungită a ciclului menstrual) se înlătură cu un amestec de pulberi din plante preparat din 50g seminţe de mărar, 50 g rădăcină de lemn dulce, 50 g seminţe de chimen. Se amestecă pulberile şi se ţin într-un borcan ermetic. Se iau câte 2 linguriţe, de 3 ori pe zi, ţinând pulberea sublingual, 15 minute, apoi înghiţindu-se cu apă.

Dismenoreea (durerile menstruale) dispare cu ajutorul tincturii din pulbere de mărar, creţişoară şi traista ciobanului. Se iau câte 5 linguriţe de pulbere de mărar şi traista ciobanului şi 10 de creţişoară, se toarnă peste ele, cât să le acopere, alcool alimentar şi se lasă la macerat 10 zile. Apoi se strecoară şi se pune în sticluţe închise la culoare. Se ia câte o lingură, diluată într-o cană cu apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă, cel puţin două luni.
Nivelul scăzut de progesteron se poate regla cu tinctură de coada şoricelului, luând câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, timp de două săptămâni pe lună.
Reglarea activităţii hormonale se poate face şi cu ajutorul pulberii de rădăcină de lemn dulce. Se ţine sub limbă câte o linguriţă de pulbere, de 3 ori pe zi, timp de 10 minute, apoi se înghite cu apă.
Insuficienţa ovariană e combătută de ceaiul preparat dintr-un amestec din 100 g rădăcină de lemn dulce, 100 g sunătoare, 50 g şofran. Peste 2 linguriţe de amestec de plante se toarnă 150 ml apă clocotită şi se lasă la infuzat, într-un recipient acoperit, 10 minute. Se strecoară apoi şi se beau 2 căni pe zi, 6 săptămâni la rând.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here